Inför BK Häcken – Malmö FF: Peter Gerhardsson är en klok medelålders man

Publicerad 06 april 2012

Första bortamatchen för året och två fulla tågvagnar MFFare rullar upp till Hisingen. Vi pratade med Rikard Norling för att ta reda på vad som väntar.
 
Dags för årets första bortamatch. Mötena med just BK Häcken har blivit allt livfullare tillställningar de senaste åren i takt med att Häckens ambitioner har vuxit. Man spelar en passningsorienterad fotboll inte olik MFFs och har etablerat sig som ett lag som vill vara med och slåss om medaljerna. Vi mötte dem senast för bara två veckor sedan på Swedbank Stadion i genrepet där vi vann betryggande med 4-2, men Rikard Norling menar att det blir en annan match på lördag.
 – De spelade oavgjort borta i sin premiär, nu är det första hemmamatchen och den vill de väldigt gärna vinna, säger Norling. Jag tror de kommer spela mer offensivt än vad de gjorde på Swedbank Stadion senast och det ger förutsättningar för en riktigt bra match.
 
Premiären lovade gott under första halvlek, men anfallen mattades något i andra halvlek.
 – Vi visade under 50 – 60 minuter att vi är ett riktigt bra lag. Men vi måste trumma på bättre genom hela matchen och vara kompromisslösa i vårt spel. Vi har därför valt att träna på ordentligt i veckan för att få upp tempot. Vi kunde matcha många i U-21 matchen i tisdags och det är många i truppen som fått mycket matchtid, som t.ex. Ivo och Filip som nu också tar plats i truppen, berättar Rikard och presenterar följade spelare i truppen mot BK Häcken:
 
Målvakter: Johan Dahlin, Viktor Noring
Backar: Ulrich Vinzents, Ricardinho, Daniel Andersson, Pontus Jansson, Miiko Albernoz och Filip Helander.
Mittfältare: Jiloan Hamad, Ivo Pekalski, Simon Thern, Erik Friberg, Jimmy Durmaz, Tobias Lewicki och Wilton Figueiredo.
Anfallare: Daniel Larsson, Alex Nilsson, Dardan Rexhepi och Mathias Ranégie.
 
Ivo är alltså tillbaka?
– Ja, det är roligt. Han har sett pigg ut och gjorde det bra i U-21 senast. Även om han inte är redo för att starta är han med och slåss om platserna igen. Han är en spelare som redan ligger på en mycket hög nivå. Han är bolltrygg och säker i vår uppbyggnadsfas. Det vi jobbar på nu är att han ska bli lika framstående i den avslutande fasen. Det märks att han är ivrig att ta det steget. Han visar på träningar och i matcherna att han vill gå fram och vara med i det offensiva spelet, förklarar Norling.
 
Slutligen, vi möter ett lag som tränas av Peter Gerhardsson, en tränare som på upptaktsträffen tippade MFF som slutsegrare med motiveringen att han gärna hade sett Wilmer X återförenas och spela på guldfesten?
– Ha ha. Peter Gerhardsson är en klok medelålders man med god smak, ler Norling.