Inför BK Häcken – Malmö FF

Publicerad 17 april 2021 i Herr,Nyheter

Efter segern mot Hammarby IF i den allsvenska premiären fortsätter jakten på tre nya poäng mot BK Häcken på Bravida Arena.

Anders Christiansen under matchen mot Hammarby IF.

OM MATCHEN:

Avspark: 15:00
Spelplats: Bravida Arena
TV-sändning: discovery+

Jon Dahl Tomasson om:

Att en spelare testats positivt för covid-19:
Jag tycker vi har tacklat den här situationen på bästa sätt. Vi har följt reglementet noga och tagit ansvar i förhållande till våra spelare och motståndare. Mer än så kan vi inte göra. Vi har haft en god dialog med vår läkare som har informerat om vad som gäller.

Stämningen i truppen:
Stämningen är fin och vi har haft goda samtal med varandra efter beskedet om covid-19. Det var en fin träning i solskenet inne på Eleda Stadion.

Sören Rieks är aktuell för spel trots att han inte tränade utomhus i tisdags:
Det är han bestämt. Spelarna har individuella program, så bara för att man inte är ute på planen i veckan betyder inte det att man har problem.

Erdal Rakip och Veljko Birmancevic:
De har båda tränat idag och är aktuella för truppen. Oscar (Lewicki) är dessvärre inte redo för spel.

Status på Johan Dahlin:
Han har haft ett långt uppehåll, men det går fint framåt. Vi ska aldrig pressa honom i den situationen han befinner sig i, och det gör vi inte heller. Både vi och han själv är väldigt glada över att det går åt rätt håll.

Hammarby-matchen:
Vi spelade en riktigt bra match. En match vi borde ha vunnit med större siffror sett till expected goals och rent fotbollsmässigt. Vi var glada över segern, men när man gör ett så pass sent mål kan man lätt tro att matchen var jämn. Det var den inte. Vi förtjänade att vinna matchen med större siffror. Jag tycker vi spelade riktigt bra.

Att Häcken kan utmana som mästare:
Det finns många bra lag i Allsvenskan. Vi vill själva vinna och bli mästare, sen är det inget tvivel om att Häcken är ett bra lag. Vi går alltid ut till en match för att vinna, även om vi spelar på konstgräs.

Att spela mer offensivt:
Vi har alltid en plan för hur vi vill spela fotboll, sedan kan man skruva på detaljerna beroende på vilken motståndare man möter. Vi vet att Häcken är ett bra lag på sitt ”plastic”, men vi har kunnat hantera matcher på konstgräs förut.

Spelarintervju:

HÖJDPUNKTER FRÅN FJOLÅRETS MÖTE:

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners