Inför BK Häcken – Malmö FF

Publicerad 21 augusti 2015 i Nyheter

Malmö FF spelar för första gången på Bravida Arena på Hisingen i lördagens möte mot BK Häcken. Dessutom är det dags för revansch efter förlusten på hemmaplan i våras.

Det har gått två dagar sedan truppen kom hem från Glasgow. Nu är det dags för ny bortamatch – den här gången i Göteborg – och Åge Hareide är tydlig med var prioriteringarna ligger.

– Vi klarar av att ställa om och få rätt fokus igen. Poängen i allsvenskan är viktigare än segrarna i Europa, säger han.

BK Häcken har haft en tuff period i allsvenskan och bara lyckats vinna en av de sex senaste matcherna. I våras vann de dock mötet på Swedbank Stadion och är som bekant ett lag som kan besegra alla om de får spelet att stämma. Åge Hareide tror på ett bättre resultat den här gången om MFF håller samma nivå som den uppåtpekande formen har visat.

– Vi var passiva när vi kom ut mot dem och gjorde stora fel. Men om vi kommer upp i vanlig hög standard har vi en bra chans att ta poäng, säger han.

Förutom ännu en viktig match när allsvenskan så sakta börjar närma sig slutspurten innebär lördagens möte också himmelsblå premiär på BK Häckens nya hemmaarena. Rambergsvallen är ett minne blott och nu ersatt av nybyggda Bravida Arena.

– Det blir bra. Det är kul att de fått en egen arena. Vi ser fram emot att spela där, säger Åge Hareide.

Truppen:
Johan Wiland, Fredrik Andersson
Felipe Carvalho, Kári Árnason, Franz Brorsson, Anton Tinnerholm, Rasmus Bengtsson, Andreas Vindheim, Pa Konate
Tobias Sana, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem, Guillermo Molins, Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Vladimir Rodic
Agon Mehmeti, Jo Inge Berget, Markus Rosenberg
(Nikola Djurdjic och Yoshimar Yotun är avstängda)

BK Häcken – Malmö FF
Lördag 22/8 kl 16.00
Bravida Arena

Se hur du köper biljetter och annan nyttig information här.

huvudpartners

officiella partners