Inför AIK–MFF

Publicerad 29 juni 2019 i Nyheter

Den allsvenska omstarten bjuder på en tuff bortamatch mot AIK på Friends Arena.

MFF stod för en fin vårsäsong och går in i seriespelet igen med elva raka allsvenska matcher utan förlust. I tabellen är det sex poäng ner till Djurgårdens IF på andraplats och imorgon väntar ett toppmöte mot fjolårsvinnaren AIK.

– Det är den största matchen hittills på säsongen, en match mellan de för närvarande största klubbarna. Det märks på stämningen att vi står inför en stor match som kräver att vi ger allt, vilket spelarna är redo för, säger Uwe Rösler.

Förra årets match på Friends Arena fick en dramatisk avslutning med en sen kvittering från hemmalaget. Uwe Rösler menar att MFF har lagt den matchen bakom sig och lägger allt fokus på morgondagens möte.

– Revansch kan i många fall vara motiverande, vilket jag tror att spelarna känner inför morgondagen. Efter matchen mot HNK Gorica har intensiteten och energin ökat och vi har fått se en hög kvalitet på träningarna.

Motståndarna AIK spelade sin första allsvenska match för sommaren redan i tisdags, då blev det förlust på hemmaplan mot IFK Norrköping med 0-2. Solnalaget drabbades dessutom av två avsättningar i form av Anton Salétros och Panajotis Dimitriadis.

– Vi kommer att få se ett annat AIK imorgon. De vet vad vi känner kring förra årets match och kommer vara beredda på ett tufft motstånd. AIK måste vinna, vi vill vinna, säger Uwe Rösler.

Rasmus Bengtsson och Fouad Bachirou är tillbaka i matchtruppen efter en tids skadefrånvaro, men Jo Inge Berget och Lasse Nielsen är fortfarande inte redo för spel.

huvudpartners

officiella partners