Inför AIK-MFF

Publicerad 25 maj 2003

Frågetecken för Daniel Majstorovic och Thomas Olsson, därför är det sjutton man i den trupp som åker till Solna för att matcha fjolårets fina resultat mot Allmänna Idrottsklubben.

Truppen:
Målvakter: Mattias Asper, Lee Baxter.
Försvarare: Jon-Inge Höiland, Daniel Majstorovic, Olof Persson, Joseph Elanga, Matias Concha, Jeppe Vestergaard, Jussi Nuorela.
Mittfältare: Erik Johansson, Hasse Mattisson, Jon Jönsson, Lolo Chanko, Thomas Olsson, Andreas Yngvesson.
Anfallare: Niklas Skoog, Markus Rosenberg.

Daniel Majstorovic har drabbats av maginfluensa, tränade inte på söndagen och hans medverkan är ännu oklar. Även Thomas Olsson har varit krasslig, men var med på sista passet. Bägge följer dock med upp till Råsunda, så det lär vara hyfsat bra hopp att de är fit for fight till avsparken nitton noll noll. I den sjuttonmannatrupp som är uttagen gör Jussi Nuorela och Jeppe Vestergaard comeback, medan Kristian Bergström fått kliva av. Många försvarsspelare…
– I den här tuffa bortamatchen vill vi ha förstärkta möjligheter att kunna byta på försvarssidan, säger Tom Prahl.

AIK:s nye, engelske tränare Richard Money tror i en intervju på klubbens hemsida på en ”stor, hård och tung match” när Himmelsblått kommer på besök, och han rankar den som deras svåraste hittills.
– Efter fyra raka vinster måste han ju säga så för att hålla sitt lag på mattan… AIK är starkare än på länge, de är aggressiva och pressar bra. De har inte briljerat i matcherna, vilket ofta är ett tecken på harmoni och stabilitet i laget. AIK har kommit till toppen för att stanna, säger Prahl om motståndarna.

Under veckan efter den förlösande segern över Enköping har ”mungiporna varit uppåt, på ett bra sätt” enligt MFF-tränaren, och nu är det dags att bygga vidare på den.
– Det är inte bara en seger som krävs för att vi ska närma oss toppen. Vi måste hitta en positiv trend, och matcher som den här är viktiga chanser: mot Enköping visade vi att vi kan vinna, mot AIK kan vi visa att vi kan vinna över vem som helst.

Mot Enköping matchade Tom Prahl på Erik Johansson och Andreas Yngvesson i rätt fria offensiva roller på yttermittfältsplatserna, en lyckad satsning. Mot Enköping. AIK kan väntas bjuda betydligt tuffare motstånd, ickedestomindre avslöjar Prahl avslöjar att han kommer att ge de bägge herrarna nytt förtroende.

Det lär vara ett revanschhungrigt gnagarlag och en revanschkrävande råsundapublik som möter MFF imorgon. I fjolårets allsvenska hamnade alla sex poängen lagen emellan i Malmö, 1-2 borta på våren efter mål av Jörgen Ohlsson och Peter Ijeh – och så den stora hösttriumfen. 5-0 på Stadion där MFF höll guldchansen levande in i sista omgången genom en fantastisk urladdning: 2 x Ijeh, 2 x Maestro, en gång Yngvesson – trevliga minnen. För AIK:s del innebar resultatet däremot den största förlusten sedan 1990. Trevligt, som sagt.

/Tobias Christoffersson