Inför AIK – MFF

Publicerad 03 oktober 2015 i Nyheter

Malmö FF åker till Friends Arena för att bärga viktiga poäng i jakten på Europaplacering.

MFF har två gånger tidigare mött AIK på Friends Arena. Båda matcherna slutade med vinst och förra året betydde det dessutom ett säkrat guld. Nu är förutsättningarna annorlunda. Tredjeplacerade AIK ligger sex poäng före MFF i tabellen och är tillsammans med Elfsborg de närmsta konkurrenterna i kampen om en Europaplats.

– Det har varit för många felskär i år. Vi har matcher där vi spelar bra men det vill sig inte. Det är ologiskt att vi släpper in sex mål mot Falkenberg och fyra mot Paris och Real Madrid. Det måste vi jobba stenhårt på. Det är svårt att få till det direkt med ett lag som inte haft så mycket tid tillsammans, säger Åge Hareide.

Vårens möte i Malmö slutade 0-0, vilket också är MFF:s senaste resultat i allsvenskan – då mot Halmstads BK. AIK kommer från en förlust mot Hammarby i Stockholmsderbyt, vilket bröt lagets nio matcher långa segersvit. Åge Hareide väntar sig en match med mycket kamp.

– Det är ett fysiskt tungt lag att spela mot och det blir mycket stopp i spelet. De får laget ur rytm, säger han.

MFF är drabbade av två avstängningar till söndagens match – Enock Kofi Adu på grund av gula kort och Åge Hareide som blev utvisad efter diskussionerna kring MFF:s bortdömda mål på Örjans vall förra helgen. Hans plats på bänken fylls av sportchef Daniel Andersson som gör en tillfällig comeback som coach.

– Det är Åge som tar hand om alla förberedelser men det är en viktig match och skönt att kunna vara bollplank till Olof Persson och stötta honom. Det är alltid bra att ha någon att prata med, säger Daniel Andersson.

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson
Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Kári Árnason, Rasmus Bengtsson, Carvalho, Yoshimar Yotún, Pa Konate.
Magnus Wolff Eikrem, Vladimir Rodic, Erdal Rakip, Tobias Sana, Oscar Lewicki, Jo Inge Berget.
Nikola Djurdjic, Markus Rosenberg, Agon Mehmeti.AIK – MFF
Friends Arena
Söndagen den 4 oktober kl. 17:30

Daniel Andersson flyttar ner från läktaren till bänken i matchen mot AIK. På bilden avväpnar han AIK:s Daniel Tjernström under en match sommaren 2009.

huvudpartners

officiella partners