Inför AFC Eskilstuna – MFF

Publicerad 18 augusti 2017 i Nyheter

Tränarstaben väljer att ta med 19 man till lördagens bortamatch mot AFC Eskilstuna.

Båda nyförvärven Bonke Innocent och Carlos Strandberg, som idag gjorde sin andra träning i klubben, finns med i bruttotruppen.

– Det är bra ha med alla för att kunna spendera en helg tillsammans. Det är en chans för våra nya killar att se våra rutiner och hur vi reser. Sen får vi se vem av de 19 som inte finns med på bänken imorgon, säger Magnus Pehrsson, tränare i Malmö FF.

Lördagens motståndare AFC Eskilstuna tränas av engelsmannen Michael Jolley. Han debuterade som ansvarig i mötet med MFF på Swedbank Stadion i juli, i en match som slutade 3-2 till serieledarna.

I den senaste omgången fick AFC Eskilstuna med sig en poäng i mötet med AIK på Friends Arena. Att laget nyligen ställt om till en fembackslinje har gett effekt, anser Magnus Pehrsson. 

– Så bra som de har varit under den perioden har de inte varit tidigare. Fotboll är en färskvara och just nu är AFC svårslagna.

Han varnar framför allt för den offensiva duon Omar Eddahri och Mohamed Buya Turay.

– Det är två skickliga spelare som de utnyttjar väldigt bra. Buya Turay med sin snabbhet och löpkapacitet som håller högsta allsvenska nivå och Eddhari som är lurig i sin spelstil. Vi måste se upp med dem, säger Magnus Pehrsson.

Truppen
Johan Dahlin, Fredrik Andersson

Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Dennis Hadzikadunic

Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Jo Inge Berget, Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki, Kingsley Sarfo, Bonke Innocent, Magnus Wolff Eikrem, Carlos Strandberg

Saknas: Markus Rosenberg (avstängd), Rasmus Bengtsson (sjuk), Felipe Carvalho (skadad).

huvudpartners

officiella partners