Inför MFF – AFC Eskilstuna

Publicerad 24 maj 2019 i Nyheter

Vårens näst sista hemmamatch väntar under lördagen när AFC Eskilstuna gästar Stadion.

Malmö FF – AFC Eskilstuna
Lördag 25 maj 16:00
Stadion

Köp biljett!

MFF kommer till matchen med ett starkt hemmafacit. Laget är obesegrat på Stadion i årets allsvenska och det enda poängtappet hittills kom i premiären mot BK Häcken. Sedan dess har det blivit fyra raka segrar och en målskillnad på 11-2. Förra hemmamatchen slutade med en seger som sagt långt inne, trots bra spel.

– Vi spelade med ett bra flyt, bra energi och vårt anfallsspel var också bra. I början av andra halvlek hade vi fyra riktigt bra chanser som vi inte tog, men vi visade att vi är mentalt starka. Och jag har aldrig tvekat på att vi är det. Det viktigaste i det här skedet av säsongen är att inte titta för mycket på tabellen utan att prestationerna är bra. säger Uwe Rösler

Motståndarna AFC Eskilstuna ligger på näst sista plats i Allsvenskan efter tio spelade omgångar. Efter två inledande segrar har det gått sämre för nykomlingen som inte har vunnit en allsvensk match sedan den 31 mars. Men det faktum att laget tog sig till final i Svenska Cupen visar att det är ett bra lag, menar Uwe Rösler.

– De spelar cupfinal nästa vecka, så de måste vara ett bra lag. Av det jag har sett så är de orädda och fysiska i sitt spel, samtidigt som de har ett par spelare som kan göra skillnad.

I AFC Eskilstuna finns ett bekant ansikte för alla MFF:are. Adi Nalic, på lån från MFF, är tillgänglig för spel i matchen. I svensk fotboll finns det nämligen inga klausuler som förhindrar utlånade spelare att spela mot klubben de är utlånade ifrån.

– Adi har gjort bra framsteg under sin tid i AFC. Vi följer naturligtvis honom noggrant, han är vår spelare, och jag gillar det jag har sett av honom hittills, säger Uwe Rösler.

I truppen saknas Markus Rosenberg (avstängd), men också Fouad Bachirou, Rasmus Bengtsson och Lasse Nielsen på grund av skador. Flera spelare i truppen dras med småskador, därför kunde Uwe Rösler och hans tränarstab inte ge ut någon definitiv matchtrupp under fredagen.

– Det är lite särskilda omständigheter inför den här matchen. Vi har några småskador här och där, och ärligt talat måste vi vänta och se med några spelare inför imorgon.

huvudpartners

officiella partners