IF Brommapojkarna – MFF 0–3

Publicerad 02 september 2018 i Matches

Stabil vinst på Grimsta IP.

MFF började med solen i ögonen, hårt pressade av ett BP som jagade högt upp i banan. Hemmalaget hade också första chansen men Dahlin räddade skottet som avlossades från straffområdets ytterkant.

Första kvarten präglades av konstiga bollstudsar på plastmattan och ett passningsspel utan den rätta precisionen – men också av flera smarta löpningar från anfallsspelarna som bådade gott för matchens fortsättning. Och när Traustason i den 24:e minuten tog en sådan löpning och hittade Sören Rieks med passningen så stod det 1–0 till MFF.

BP orkade inte hålla upp den inledande pressen och istället trummade MFF på för en utökad ledning. Men inga fler mål gjordes innan domaren blåste för halvtidsvila.

Hemmalaget kom ut med ny energi i den andra halvleken men utsatte sig också för risker när man flyttade upp laget. Med timmen spelad small det till. Först snurrade Eric Larsson upp försvaret och lyfte in bollen i nät i ett mycket vackert mål. Minuten senare slog Marcus Antonsson till med ett välplacerat avslut till 3–0.

Det var nära en reducering när BP sköt i ribban från kort avstånd. Och strax därpå stod Johan Dahlin för en utsökt räddning på ännu ett bra avslut. Men det var MFF som skulle få den sista stora chansen. Efter att domaren dömt straff på övertid klev Markus Rosenberg fram. Fast dessvärre var BP-målvakten med på noterna och räddade.

3–0 räckte dock mer än väl till sjätte raka segern i Allsvenskan och tre fina poäng på kontot i sista matchen innan landslagsuppehållet.

Uwe Rösler efter matchen:
– Som jag sa igår så förväntade jag mig inte en fantastisk prestation. Vi har spelat 16 matcher på 56 dagar. Det har aldrig hänt ett svenskt lag förut. Vi har vunnit 11 matcher och spelat 5 lika. Det är fantastiskt gjort av spelarna.

Mål
IF Brommapojkarna:
Malmö FF: Rieks (24’), Larsson (62’), Antonsson (63’)

Varningar
IF Brommapojkarna: Finnbogason (42’)
Malmö FF: Nielsen (52’), Innocent (72’)

Laguppställning
Johan Dahlin
Eric Larsson, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Oscar Lewicki
Romain Gall (61’ Rosenberg), Fouad Bachirou (71’ Innocent), Arnór Traustason, Egzon Binaku (53’ Christiansen)
Sören Rieks, Marcus Antonsson

Ersättare: Viitala, Rosenberg, Christiansen, Bengtsson, Innocent, Vindheim, Shabani.

huvudpartners

officiella partners