Hybridgräs på nya träningsområdet

Publicerad 03 maj 2017 i Nyheter

Malmö FF kommer på sitt nya träningsområde att anlägga hybridgräs. Underlaget som används av de största klubbarna runt om i Europa ses som framtiden och i klubbens vision att vara ledande i Norden ses denna utveckling som en viktig faktor. 

Hybridgräs bygger på att man förstärker naturgräset med konstgräsfibrer för att öka dess jämnhet och slitstyrka. Man kombinerar här naturgräsets spelegenskaper med konstgräsets positiva effekter för hållbarheten.

Hybridmattan medför att det kommer går att spela där även under årets kallare månader. Även viloperioden för gräset kommer att förkortas på grund av att slitaget på det naturliga gräset minskar med hjälp av plastfibrerna. Det är företaget Gårda Johan som anlägger planerna vid Stadionområdet som Malmö FF sedan kommer hyra av Malmö Stad.

– Hybridgräs är framtiden och vi är givetvis oerhört stolta över att få bidra till utvecklingen av svensk fotboll, säger företagets försäljningschef David Gabrielson.

Niclas Carlnén, VD för Malmö FF, har följande tankar kring hybridgräset och dess positiva effekter.

– Vi har som målsättning att spela i Europa varje år och det kommer i så fall innebära att vår säsong blir längre. Det vi tror och hoppas på är att vi kommer kunna gå från 300 träningstimmar som gäller på en vanlig gräsplan till 600 timmar med denna nya lösning. Här finns en enorm potential och att förbättra våra träningsförutsättningar går tydligt att koppla till vår vision av att vara ledande i Norden. 

huvudpartners

officiella partners