Holm hoppade in och höll nollan mot Lunds SK

Publicerad 03 maj 2022 i Dam,Nyheter

I den första halvleken fick hon ta över målvaktströjan och handskarna. En timme senare placerade hon in en straff. Mittfältaren Rebecka Holm stod i händelsernas centrum när MFF besegrade Lunds SK och tog fjärde raka segern i division 2.

Mittfältaren Rebecka Holm fick hoppa in som målvakt i matchen mot Lunds SK.

MATCHFAKTA

MÅL:

Lunds SK:
Malmö FF: Anna Plantin (3′) (21′), Melina Skarström (9′), Stina Stadig (36′)

VARNINGAR:

Malmö FF: Emma Svensson (rött kort 15′)

fredrik jahnfors efter matchen

– Vi får en flygande start med Annas mål redan efter tre minuter och tar tag i matchen på ett bra sätt. Sedan blir Emma utvisad efter en väldigt olycklig situation. Emma rusar ut för att vinna en duell och bollen studsar upp på armen, det är nog inte så mycket att säga om. Men det är klart att det sätter oss på prov när vi får vår målvakt utvisad och får spela med tio man i 75 minuter.

– Däremot så tycker jag vi tacklar det på ett fantastiskt sätt. Vi sätter Rebecka i mål och hon är kanske den spelare som har mest boll av alla när hon tryggt fördelar bollarna nerifrån straffområdet. Sen en eloge till tjejerna som kämpar på ett imponerande sätt. Vi blockerar många skott, vi tar löpningar för varandra och jag kan inte vara annat än nöjd idag. Vi spelar oss ur situationer, behåller lugnet och bygger upp våra anfall från grunden.

rebecka holm efter matchen

– Ja vad ska jag säga, det var en speciell match. Jag erbjöd mig att ställa mig i mål ganska direkt efter att Emma blivit utvisad. Jag har stått en del när jag var liten och så men aldrig så här. De får en frispark mitt på offensiv planhalva strax efter att jag satt på mig målvaktshandskarna. De lyfte upp nästan hela laget och det blev väldigt trångt framför mål. Jag lyckas få en hand på bollen sen tar den i ribban tror jag. Men jag tar själv hand om returen.

– Jag tycker vi gör en jättebra match. Det är lätt att falla in i motståndarens tempo när man blir en man mindre men jag tycker vi fortsätter att köra på och fokusera på vårt eget spel.

– Klart jag är sugen på att ta hand om straffen när vi får den men vi har många i laget som är kyliga från den positionen. Men det är klart, att både hålla nollan och göra mål i samma match det har jag nog aldrig gjort. Och kommer antagligen aldrig att göra igen heller.

LAGUPPSTÄLLNING

Emma Svensson
Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Linnea Svensson, Saga Fredriksson
Petronella Winblad, Rebecka Holm, Amanda Kander
Stina Stadig, Anna Plantin, Melina Skarström

Ersättare: Ida Lyberg, Martina Sutalo, Madeleine Hejde, Sofia Anker, Cassandra Harletun

huvudpartners

officiella partners