Hollandslägret del 7 summering

Publicerad 19 mars 2006

Spelarna är på väg hem och beräknas anlända till Malmö Stadion klockan 21.00. Men ingen rast och ingen ro. Imorgon är det träning igen klockan 14.00. Nu börjar jakten på de försvunna gröna planerna.

Fredagen avslutades med frågetävling. Mest allmänbildade var lag Mattias Asper. Vem som mer ingår i detta lag är fortfarande höljt i dunkel. Det intressanta är dock att sedan Mattias Asper kom till klubben tror jag han varit med att vinna alla interna tävlingar man haft vid alla läger. Mer om kvällen kan man läsa om i Hasse Mattissons blogg.

Under lördagen låg fokus på matchen mot Umeå men de som inte tillhörde startelvan körde ett träningspass. Planerna i Lekkerkerk var för hårda för ordentlig fotbollsträning så det blev fokus på löpning och fys.
Matchen vann man komfortabelt med 4-0 och detta finns att läsa om på hemsidan samt på svenskafans.com
Kvällen avslutades med middag och ledarfritt. Det var nämligen dags för inkilning av de nya spelarna. Detta hade inte skett på länge så det var många som skulle upp till bevis. Även de som kom i somras. Vad som föregicks bakom de stängda dörrarna förblir en hemlighet men enligt Hasse Mattisson var det en av de roligaste under hans tid.

Idag var det avresa 10.00. Auf Wienerschnitzel till Lekkerkerk och Holland. Dags för tyska Autobahn. Bordershop, båtresa, ”Det er et yndigt land” för att sedan komma upp på högbron och möta ett Malmö by night. Det är skönt att vara himma igen.

Hollandslägret har gett en hel del positivt till truppen. Visst har det varit sämre väder än man hoppats på men man har genomfört träningar och matcher av hög kvalité. Sakta men säkert har det sega och tröga försvunnit och ord som passningsspel, djupledsspel, högt tempo och målskytte tillförts vokabulären. Nu återstår två veckors finslipning och två matcher mot norskt motstånd. Jakten på de försvunna gröna planerna har börjat och träningar och matcher kan komma att ändras med kort varsel. En sak står dock klar. Den 3 april möter vi BK Häcken på Malmö Stadion klockan 19.00. Äntligen!

/Patrik Jandelin