Historien drev damerna till ny seger

Publicerad 26 juni 2020 i Dam,Nyheter

Damlaget tog en ny seger under fredagskvällen när Önnestads BoIF besegrades med 5-0 på Malmö Stadion.
– Det var en underbar känsla att få kliva ut och känna sig hemma, sa mittbacken Beatrice Andersson efter träningsmatchen.

FOTO: Björn Sandberg

Två snabba mål i matchinledningen bäddade för seger mot Önnestads BoIF under fredagskvällen. Redan i den femte spelminuten kunde Malin Gunnarsson ge Malmö FF ledningen på straffspark och bara sex minuter senare klev anfallaren fram och satte 2-0 inne på Malmö Stadion.

– Väldigt roligt för tjejerna att få kliva ut på den här gräsmattan. Planen är väldigt fin, det gynnar oss som vill hålla ett högt bolltempo och jag tycker vi utnyttjar de stora ytorna här inne på ett riktigt bra sätt, summerade MFF-tränaren Fredrik Jahnfors.

Han fick medhåll av mittbacken Beatrice Andersson som var nöjd med insatsen.

– Vi håller en till två tillslag på bollen och tvingar våra motståndare att springa väldigt mycket i värmen. Återigen tycker jag att vi skapar väldigt mycket så egentligen borde vi gjort fler mål men jag är helt säker på att det kommer naturligt sen när vi börjar spela tävlingsmatcher, sa Beatrice Andersson.

Hur var det att kliva ut på Malmö Stadion för match?

– Ja vi har tränat mycket här nu så det börjar kännas som vår hemmaborg. Det var en underbar känsla att få kliva ut och känna sig hemma. Det är en plats som betyder mycket för klubbens historia så det var speciellt och det fick oss att tagga till.

Efter första halvlek stod det 3–0 till MFF som passade på att lufta mycket folk i matchen. När den andra halvleken drog igång var det näst intill ett helt nytt lag ute på planen. Det blev till slut 5-0 till de himmelsblå damerna.

– Det var viktigt att låta alla få en genomkörare idag. Nu tar vi lite välbehövlig ledighet från fotbollsträningen så får tjejerna hålla igång med individuella pass fram till den 20 juli. Sen taggar vi igång till seriepremiären. Äntligen, sa Fredrik Jahnfors.

MÅL

Malin Gunnarsson (5′) (21′) Stina Stadig (32′) Caroline Williamsdotter (58′) (88′)

LAGUPPSTÄLLNING

Emma Svensson
Elin Björklund, Ida Hansson, Beatrice Andersson, Madeleine Hejde
Cornelia Lindgren, Stina Stadig, Annelie Nilsson
Anna Hellsten, Elvira Ramel, Malin Gunnarsson

Ersättare: Helena Ivarsson, Martina Sutalo, Lovisa Wifvesson, Josefine Carlsson,
Emelie Erlandsson, Andrea Sjögren, Caroline Williamsdotter

huvudpartners

officiella partners