Henrik Rydström inför cuppremiären

Publicerad 18 februari 2023 i Herr,Nyheter

Det är äntligen tid att sparka igång tävlingssäsongen. Här är Henrik Rydströms tankar inför cupmatchen mot Skövde AIK.

Malmö FF – Skövde AIK
Söndag 19 februari 13:00
Malmö IP

Ett fåtal biljetter finns i skrivande stund kvar på mff.ebiljett.nu

Matchen visas på C More för dig som inte kan vara på plats.

Henrik Rydström om…

…att gå in i skarpt läge.

– På mig märks det nog först på matchdagen. Sen är det vissa praktiska saker som blir annorlunda. I princip hela försäsongen har vi alt att prioritera speltid och att alla får visa upp sig. Vi har hela tiden tanken med våra principer och det taktiska men nu har det också varit fokus på hur vi kan optimera för att vinna matchen.

– Sen märker man ju på spelarna. Det blir en följd av att vi börjar göra uttagningar och väljer ut elva som startar. Det blir en hetta. Det har varit intensivt hela tiden, kanske för att det varit mycket nytt och alla ser att de har möjligheter. Men det har intensifierats nu på slutet.

…att spela för att vinna.

– Det här yrket är att jaga den där skatten vid regnbågen som du aldrig kommer fram till. När vi började säsongen var det viktigaste vår ”game model”, vårt sätt att spela. Då tror vissa att vi bara ska spela på ett visst sätt. Men det handlar om hur vårt sätt kan få ut mest av våra spelare och vinna så mycket som möjligt. Det är det game model leder till.

– I januari är den på ett sätt men den tar olika vägar. Dels för att man inte kan göra allt på samma gång. Vi började med rätt enkla principer och sen adderar vi saker. Men gruppen tar också omedvetet egna vägar och då tar game model en egen väg. Sen blir matchen själva utvärderingen. Och varje match har sina utmaningar.

– Skövde har ett väldigt direkt lag som bygger mycket på fasta situationer och omställningar. Då behöver vi använda vissa verktyg som vi inte använder i en annan match. Allt det här sker parallellt hela tiden. Hur vinner vi matchen? Hur utvecklar vi oss så att vi har fler och fler verktyg?

…vilka verktyg som krävs.

– Om vi tar Skövde specifikt så är det hur vi positionerar när vi själva anfaller. Hur förberedda vi är när vi tappar bollen. Skövde är ett kontringsskickligt lag och vill såra motståndarna.

– De kommer säkert att försöka pressa oss också men vi kommer att vara dominanta i många matcher och då har vi börjat jobba med hur vi skapar målchanser mot lag som försvarar sig lågt. Så det kommer nog vara perioder där vi förhoppningsvis får använda det.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners