Henrik Rydström inför Brommapojkarna

Publicerad 29 september 2023 i Herr,Nyheter

Henrik Rydström om måndagens match, att vara tillbaka på hemmaplan och om Johan Dahlin och Niklas Moisanders kontraktsförlängningar.

Malmö FF – IF Brommapojkarna
Måndag 2 oktober 19:10
Eleda Stadion
Fåtal ströplatser kan finnas till försäljning på mff.ebiljett.nu
TV: Discovery +

henrik rydström om..

Matchen och att vara tillbaka på hemmaplan igen..
– Vi vet att vi är starkare hemma såklart med det trycket som våra supportrar skapar sedan så tycker jag att vi blir allt bättre i matcherna. Jämför man med hur det var för en och halv månad sedan, kontra en månad sedan, kontra två veckor sedan blir vi allt stabilare. Jag har varit inne på det tidigare, men vi har blivit en ny grupp efter sommaren och det tog lite tid innan vi började tänka i liknande banor men det gör vi allt mer i matcherna. Sedan är vi ju i den delen av säsongen där den går in i sitt avgörande och vi är fortfarande med i rejset och i förarsätet, vilket vi såklart tycker om att vara.

– Sedan har vi en motståndare som, ifall man endast tittar på poäng och resultat, den senaste tiden haft det rätt tungt. Men det finns också bitar i deras spel som är klart bättre än vad tabellplaceringen vittnar om. Vi har respekt för våra motståndare men vi vet också om att ifall vi gör det vi ska är det vår match. Det ska framförallt bli roligt att gå ut och spela för vår hemmapublik igen efter två bortamatcher.

Johan Dahlin och Niklas Moisanders kontraktsförlängningar..
– Jag sa till Johan och Niklas innan träningen att det är en fantastiskt erfarenhetsbank de besitter som vi kan använda oss av ett år till, förutom då att det är väldigt bra spelare. Jag tycker det är viktigt att man värdesätter den erfarenheten. Ibland kan det nästan vara lite av en åldersdiskriminering inom elitidrotten. Men så länge du är hungrig, vilket Johan och Niklas är det en väldigt bra och viktig tillgång i en trupp.

– Vi tänker ju spela Europa nästa år och då är också den erfarenheten de har av att spela den typen av matcher ovärderlig. Du kan också skapa en grupp där deras kunskap sipprar ner till de yngre spelare som inte har den. Så det är jätteviktigt att vi inte gör oss av med den erfarenheten som finns här som du inte kan hitta någonstans i de andra allsvenska klubbarna. De har en vana av att vinna, sedan hade inte det räckt om de inte fortsatt presterade på en hög nivå, men de råder det ju inget tvivel om att de gör.

huvudpartners

officiella partners