Helsingborgs IF – Malmö FF 2-1

Publicerad 08 maj 2016 i Matches

Första förlusten sedan 2010 på Olympia för Malmö FF.

MFF inledde bäst på ett soligt Olympia och hade matchens första chans efter att Erdal Rakip vunnit ett motlägg mot en HIF-försvarare. Magnus Wolff Eikrem är först till bollen men avslutar över. Efter fyra minuters speltid tar HIF ledningen när ett inlägg från vänster hittar Jordan Larsson som gör 1-0 på volley.

Efter ledningsmålet sjunker HIF tillbaka och MFF har stort spelövertag utan att riktigt skapa några riktigt heta målchanser. Wolff Eikrem kommer närmast med ett antal skottförsök som antingen blockeras av HIF-spelare eller går utanför. Tobias Sana är inblandad i det mesta som MFF skapar framåt i första halvlek och har chansen att kvittera efter en fin framspelning från Berget, men Sana hittar inte målet. Helsingborg hotar ett par gånger genom Linus Hallenius och Martin Christensen, den sistnämnde kommer närmst med ett skott i ribban.

Första halvlek avslutas med att Jo Inge Berget tvingas byta på grund av skada och norrmannen ersätts av Guillermo Molins. Trots stort övertag i bollinnehav för MFF är det alltså HIF som går till halvtidsvila i ledning 1-0.

Andra halvleks inledning är ganska händelsefattig men i den 56:e minuten väggspelar Molins och Konate sig förbi på vänsterkanten. Konates inspel når Kjartansson men islänningen får inte tillräcklig kraft i avslutet. Några minuter senare ges Molins ett utmärkt läge att kvittera efter att Sana hittat fram till honom med en elegant chipp, fri med målvakten lyfter Molins tyvärr bollen strax utanför. Med knappt tio minuter kvar av matchen kontrar HIF och inbytte Matthew Rusike skjuter in 2-0 till hemmalaget. I matchens slutskede reducerar MFF genom Magnus Wolff Eikrem men strax efter det blåser domare Strömbergsson av matchen och för första gången sedan 2010 förlorar MFF på Olympia.

Allan Kuhns kommentarer efter matchen:
Idag hände det som inte skulle hända. HIF gör mål efter fem minuter och de fick matchen dit de ville med bra energi och kraft. De kunde spela kontringsspel som de är bra på och de spelar klokt. Vi har svårt att hitta målchanser i första halvlek trots stort bollinnehav och sen när vi trycker på i andra halvlek så kontrar de in 2-0-målet. Jag tycker att vi kommer tillbaka starkt och med lite flyt kunde vi ha fått med oss något idag men så blev det inte.