Helgens ungdomsmatcher: U17 nära slutspel

Publicerad 04 oktober 2017 i Nyheter

Både U17 och U19 har chans på slutspel när de respektive serierna närmar sig sitt slut. För U17-laget kan det bli klart redan på söndag.

U17 Allsvenskan Södra
Malmö FF – Halmstads BK
Söndag 8 oktober 15:00
Plan 9, Stadionområdet

För att gå vidare till slutspel krävs en topp två-placering och med fem poäng ner till trean är andraplacerade MFF nära avancemang när bara två matcher återstår av serien. Vid en vinst hemma mot Halmstads BK på söndag är slutspelet säkrat – där en plats i UEFA Youth League står på spel.

– Vi drivs av att på vårt sätt, som vi tror är utvecklande för alla spelare, vinna matcher och titlar. Spelarna är definitivt sugna. Det ser bra ut, säger U17-tränare Robin Asterhed.

– Vi måste ge varandra många alternativ för att kunna dominera matchen. Spelarna behöver både kombinera med varandra och löpa i djupled för att slå ut deras backlinje. Vi måste också vara bra i vår återerövring och kunna säkra ytorna bakåt de gånger vi inte lyckas. 

U19-lagets chanser för slutspel är något knivigare. Där krävs det att andra lag tappar poäng för att hoppet ska leva vidare. Nästa U19-match är mot IF Elfsborg lördagen den 14 oktober kl 15:00 hemma på Kroksbäcks IP.

huvudpartners

officiella partners