Hattrick av Ofere i U21

Publicerad 17 juni 2009

Han bänkades på grund av sen ankomst, men fick chansen att reparera skadan – och tog den. När MFF U21 vann över LB07 med 3-0 var det Eddie som stod för den samlade målproduktionen.

Malmö FF U21 – LB07 U21

3 – 0 (1-0)

1-0 31 min Edward Ofere
2-0 59 min Edward Ofere
3-0 90 min Edward Ofere

MFF:s startelva
Dusan Melichárek

Pelle Holm, Markus Halsti(46), Ezvin Ahmetovic, Tobias Malm

Muamet Asanovski, Patrik Karlsson

Jiloan Hamad, Dardan Rexhepi

Robin Simovic(12)

Ersättare: Max-Ludwig Gustafsson(mv), Nenad Stojadinovic, Skerdilaid Gashi, Metin Hamid(46), Edward Ofere(12).

Bättre sen än aldrig – ellåårr? Edward Ofere var uttagen i U21-lagets startelva till onsdagens hemmamatch – och tillika Malmöderby – mot LB07, men… försov sig till samlingen, enligt egen utsago. Inte så ok, och U21-coach Leif Engqvist fann därför för gott att låta Robin Simovic starta matchen på topp. Redan efter tolv minuter släpptes emellertid Eddie in på plan – och med facit i hand låter sig förseelsen, ”straffet” och sonandet av detsamma summeras med klart plus i kanten. För det var Edward Ofere som gjorde alla tre målen när MFF besegradeU21-seriens jumbo LB07 med lika klara som rättvisa 3-0.

– En skön seger för oss, vi spelar bra idag. Vi ”ska” ju ligga före dem, men det är inte alltid det funkar så på plan. I U21-matcherna varierar det väldigt mycket vilka lag som ställs på banan, man vet aldrig riktigt. Idag hade de till exempel 4-5 A-lagsspelare som inte brukar vara med, och jag tror vår snittålder är två år yngre än deras, säger en nöjd Leif Engqvist efteråt.

Efter en lite trög start tog MFF relativt snart kommandot i matchen – ickedestomindre var det LB07 som fick dess första riktiga chans. Med betoning på ”fick”:
– De hade ett skott utifrån efter cirka femton minuter som får en jättekonstig felstuds, omöjlig att läsa för en målvakt, och bollen touchar Dusans axel och går sen med knapp styrfart i ribban. Det hade verkligen känts konstigt om de tagit ledningen där.

Istället var det MFF och Edward Ofere som fick det nöjet efter ytterligare en kvart av matchen, låt vara också med en portion tur. Jiloan Hamad slog inlägg, en LB-försvarare slog stort hål i luften och Eddie kunde trycka bollen i mål. Därpå fortsatte han helt enkelt att göra mål sådär en gång i halvtimmen: 59:e minuten bröt han in från vänster, dribblade två spelare med samma fint och placerade in bollen i bortre.
– Ett fint mål, konstaterar Leif.
Och i matchens allra sista minut nickade Eddie slutligen in ett inlägg från Jimmy Durmaz och fullbordade därmed sitt hattrick.

Fast vad gäller 3-0 så var det Jimmy Durmaz förarbete som tilldrog sig störst uppmärksamhet.
– Han gjorde lite en Kurre Hamrin, började långt bak i plan och gick själv uppför hela kanten, tog sig förbi flera stycken och slog inlägg. Långt innan dess skrek jag ”Släpp bollen, Jimmy!”… men, det är ju hans spelstil… kommenterar en tränare med kanske lite kluvna känslor.

Vad gäller individuella prestationer och insatser utöver de redan nämnda framhåller Leif Muamet Asanovskis insats som en av två balansspelare. Här ska det understrykas att ”Muddi” normalt sett spelar vass yttermittfältare till höger.
– Muddi är en intressant spelare, som är riktigt bra på att utmana och ta sig förbi sin motståndare. Det är jättekul att se att han gör det så här bra i den här rollen också; han jobbar bra, vinner mycket boll och får igång spelet.

– Jiloan gör också en bra match, och även våra ytterbackar Tobias Malm och Pelle Holm; de fyllde på bra när våra ytterforwardar gick in i planen, tillägger Leif Engqvist.

Nästa chans att se U21-laget på hemmaplan infaller redan om en vecka, onsdagen 24:e, då Mjällby kommer på besök.

Tobias Christoffersson