Hasse Mattisson förlänger sitt kontrakt

Publicerad 14 januari 2004

Idag blev det klart att lagkaptenen Hasse Mattisson förlänger sin åttaåriga vistelse i Malmö FF med ytterligare två år. Både parter är nöjda med avtalet och Hasse Mattisson kommenterar det hela med att ”jag är övertygad om att jag har mina två bästa år i Malmö FF framför mig.”

Hasse Borg:
”Hasse är en genuin malmökille som är viktig för laget både på och utanför planen. Han och Jörgen Ohlsson står för det gamla och genuina Malmö FF. Han är ambitiös och har rätt inställning.”

Grattis till förlängningen Hasse Mattisson:
– Tack! Jag är nöjd med avtalet. Jag är övertygad om att jag har mina två bästa år i Malmö FF framför mig. Det som händer kring förening nu vill man ju inte missa.

Men är du inte för gammal att spela i Malmö FF, ha ha:
– Gammal?! Jag är 31 år ung och har mycket kvar att ge. jag sköter min kropp bra och får jag bara vara skadefri så skall jag slåss om en plats även om konkurrensen är tuffare än någonsin.

Ja hur ser du egentligen på det:
– Konkurrensen har hårdnat men det sporrar bara. Man måste ligga i för att få en plats i startelvan. Men så skall det vara i Malmö FF.

Har du hunnit bilda dig en uppfattning om Sypniewski och Afonso?:
– De är fantastiska spelare som blixtrar ibland. När de får bollen visar de sin kvalité. De verkar även vara bra killar privat.

Vad tror du om Patrik Andersson?:
– Det måste bli den mest meriterande spelare jag spelat ihop med. En gammal MFF-are som kommer att bli oerhört värdefull under säsongen. Troligen har han en hel del att dela med sig och lära oss andra.

Ser du dig som en central mittfältare?:
– Jag ser mig i första hand som en innermittfältare men jag kan även spela yttermittfältare eller ytterback. Det blir ju skador och avstängningar under en säsong så man får naturligtvis vara beredd på att hoppa in.

Vad vill du säga till de unga spelare som finns inom Malmö FF och kanske misströstar över den hårdnande konkurrensen?:
– Ha tålamod. Jag var 24 år när jag kom till Malmö FF från Husie IF i division tre. Det är en lång säsong och er chans kommer. Jag förstår inte hur man vill välja bort det som sker i och kring föreningen nu.

Intervju: Patrik Jandelin