Hasse Borg slutar

Publicerad 16 oktober 2009

Hasse Borg avslutar sin tjänst som sportchef i MFF till årsskiftet.

          Efter 25 år i klubben, de sista 10 som sportchef, känns det som att det är läge för att trappa ned och ägna lite tid till familjen och gården, säger Hasse Borg.

MFF kommer nu att utvärdera organisationen och därefter finna en lösning för de arbetsuppgifter Hasse Borg haft. Hasse Borg kommer att fortsätta med sina arbetsuppgifter till dess en ersättare är på plats och vara behjälplig vid introduktionen av denne.

         Hasse har en unik kompetens i Sverige. Ingen annan har hans erfarenhet och vi är mycket tacksamma för det han gjort och att han ställer upp och hjälper oss tills vi har löst hur vi ska ersätta honom. Sedan skall vi diskutera en eventuell fortsättning där vi gärna vill dra nytta av Hasses kunskaper och kontaktnät, säger MFF:s VD Pelle Svensson.

 

           Behöver klubben mina tjänster ställer jag upp, meddelar Hasse Borg.

Efter en framgångsrik spelarkarriär satt Hasse Borg i MFF:s styrelse i flera år. Hasse Borg lämnade sin styrelseplats efter nedflyttningen 1999 för att arbeta som Marknads- och Sportchef med målet att ta MFF tillbaka till Allsvenskan. Arbetet ledde inte bara till en comeback utan också ett guld 2004. Att MFF idag har en god ekonomi och står som delägare i Swedbank Stadion, har Hasses arbete bidragit i stor utsträckning till.

          MFF har Hasse att tacka för så mycket. Som spelare, styrelseledamot och inte minst som Sportchef, betonar Bengt Madsen, MFF:s Ordförande.