Hanna Lofthammar inför Malmö FF – IFK Kalmar

Publicerad 02 februari 2024 i Dam,Nyheter

I MFF-debuten spelade Hanna Lofthammar både mittback och mittfältare. Men vilken position föredrar hon egentligen? Inför lördagens träningsmatch berättar hon om första tiden i Malmö FF.

Matchfakta

Malmö FF – IFK Kalmar
Lördag 3 februari 15.00
Limhamns IP

Fri entré
TV: Matchen sänds på MFF Play

Nyförvärvet Hanna Lofthammar om…

…första tiden i Malmö FF
– Jag förväntade mig mycket av Malmö FF, både i professionalitet och i kvalitet på träningar. Det har de levt upp till och gruppen har varit väldigt lätt att komma in i. Kvaliteten har också varit väldigt hög, både för att vara ett lag i Elitettan och för att vara så tidigt på säsongen.

– Jag skulle säga att förutsättningarna i Malmö är ganska lika de som Häckens A-lag har haft. Både maten, tiden man spenderar på stadion och upplägg på träningar är liknande. 

…att spela både som mittfältare och mittback
– Jag föredrar mittfältare. Jag tycker det passar min spelstil bättre och jag tycker det är roligare för jag känner mig mer delaktig där. Men mittback är också roligt, allt är kul i ett bollförande lag. 

– Jag är en spelare som kan spela på många positioner, både ytterback, mittback och defensiv mittfältare. Det har både sina fördelar och nackdelar, men för mig är det viktigast att få spela.

…det som blir viktigt mot IFK Kalmar

– Utifrån vad vi har tränat på så tror jag det är viktigt att vi fortsätter skapa relationer, det är mycket sånt nu i början. Det märks speciellt offensivt, vi tänker lite olika och vi kommer från lite olika fotbollsfilosofier. Sen även att vi fortsätter träna på det som Kim trycker på i träning med försvarsspelet och presspelet. 

huvudpartners

officiella partners