Han är MFF:s nya ungdomskoordinator

Publicerad 11 december 2015 i Nyheter

Den tidigare MFF-spelaren Joakim Nilsson anställs som koordinator på MFF Ungdom.

Under de framgångsrika åren 86-90 var Joakim Nilsson en uppskattad spelare på MFF:s vänstermittfält innan han lämnade för proffsspel i spanska Sporting de Gijón. Efter karriären har han bland annat varit ansvarig för BK Höllvikens ungdomssektion och jobbat med Landskrona Bois akademi. Sedan tre år tillbaka har varit anställd på MFF:s fotbollsakademier och nu blir han spindeln i nätet för MFF Ungdom.

– Det känns fantastiskt kul och inspirerande att tillsammans med hela MFF Ungdom få bidra till att göra Malmö FF ännu bättre. Jag förväntar mig att tillsammans med teamet kunna utveckla ännu bättre spelare som är ännu skickligare och tryggare med bollen, säger Joakim Nilsson.

Med ett SM-guld och två allsvenska seriesegrar med Malmö FF har han klubbens vinnarkultur med sig in i rollen som ungdomskoordinator. Men att vinna titlar är inte alltid det som betyder mest för en ungdomsverksamhet.

– Jag vill se modiga lag som spelar fotboll som är utvecklande. Vinster är så klart något man ska sträva efter men det ska inte vara på bekostnad av utvecklingen. Det tror jag är en fundamental bit. Man ska våga släppa loss spelarna och tillåta dem att hitta kreativa lösningar, säger Joakim Nilsson.

MFF:s ungdomsansvarige Mats Engqvist är nöjd med rekryteringen.

– Han är väldigt stark i sin övertygelse om hur fotboll ska spelas och har drivit det under ett antal år med gott resultat. Det är tredje året han gör i vår akademiverksamhet så vi har god koll på honom. Hans bakgrund som elitspelare i Malmö FF och Spanien är också intressant. Vi är jättenöjda, säger Mats Engqvist.Andreas Georgson som tidigare haft rollen som ungdomskoordinator har nu huvudansvaret för U17-laget, scouting och videoanalys.

huvudpartners

officiella partners