Grattis Zlatan!

Publicerad 31 maj 2009

Malmö FF gratulerar Zlatan Ibrahimovic till segern i den italienska skytteligan. Med två mål i sista omgången av Serie A nådde Zlatan slutsumman 25 – det sista och för titeln avgörande målet en läcker klack med nio minuter kvar!

Inför sista omgången av italienska ligan var Zlatan Ibrahimovic, Inter, och Bolognas Marco di Vaio i delad skytteligaledning med 23 gjorda mål var, tätt följda av Genuas Diego Milito på 22.

Zlatan inledde skyttekungatronpretendenternas uppgörelse när han gjorde 2-1 till Inter i den 12:e minuten i matchen mot Atalanta – men såväl di Vaio som Milito replikerade, den förre med ett mål den senare med två.

Så när tio minuter återstod av ligaomgången stod alla tre på 24 mål – men inte länge till. Minuten senare klackade han in bollen bakom Atalantas målvakt och avgjorde den målrika matchen: 4-3 till Inter. Med ligan sedan två veckor vunnen blev det alltså skytteligasegern som Zlatan bärgade med det vackra målet.

25 mål i Serie A. Bäste målskytt. Zlatan Ibrahimovic spränger ännu en gräns i sin fantastiska karriär. Vi är många, många som följer den och ser fram emot fortsättningen.

Grattis, Zlatan!