Glädjen i Sommarfotbollen skapar nya möjligheter

Publicerad 20 augusti 2020 i MFF i Samhället

Lek, glädje och kanske några mål på vägen är konceptet som lockar tusentals flickor och pojkar till MFF:s sommarfotboll.
– Det är jättekul för man blir bättre på fotboll och får nya kompisar, säger tolv år gamla Simeon som var med på lägret i Vellinge.

Det har varit full fart på fotbollsplanerna runt om i Skåne när Malmö FF återigen arrangerat Sommarfotboll för barn och ungdomar i åldrarna 7–13 år. Under en sommarlovsvecka får deltagarna både leka fotboll och lära sig mer om spelet under ledning av professionella tränare från MFF. Tillsammans med föreningens samarbetsklubbar kunde årets Sommarfotboll besöka Åhus, Bjärred Ystad, Vellinge, Tomelilla och Skanör/Falsterbo.

I nästan 30 gradig värme sprang livliga barn runt på Idrottsplatsen i Vellinge sista veckan innan skolstarten. En av dem var tolv år gamla Simeon som till och med bjöd på intränad målgest när hans skott gick in i krysset.

– Jag har lärt mig jättemycket, blivit bättre på teknik för vi har tränat mycket bollkontroll, sa Simeon som när vi träffade honom på lägrets sista dag erkände att han började bli lite trött.

– Vi har tränat fyra pass om dagen så man kommer nog få lite träningsverk och sånt. Men det har varit jättekul, ganska svårt men man har utvecklats.

Årets sommarfotboll har sett lite annorlunda ut, särskilda riktlinjer och förhållningsregler togs tidigt fram för att minska smittspridningen av av covid-19.

– Det var väldigt glädjande att kunna erbjuda barnen detta under rådande omständigheter. Enligt Folkhälsomyndigheten är det viktigt att barn och ungdomar fortsätter att röra på sig. Myndigheten har även noga poängterat att risken för smittspridning inom barn- och ungdomsidrotten är liten under förutsättning att myndighetens råd följs i övrigt. Vi har tagit restriktionerna på största allvar och tillsammans med våra samarbetsklubbar, som gjort ett fantastiskt arbete så har vi kunnat genomföra Sommarfotbollen på ett betryggande sätt, säger Per Ågren, sportchef för MFF Ungdom.

Sommarfotboll är inte bara en uppskattad aktivitet för barnen, utan också ett sätt för Malmö FF att knyta tätare kontakter med människor och föreningar i närområdet. 

– Det här är en fantastisk möjlighet för föreningar att lära av varandra. Sommarfotbollen blir som ett litet event där alla sluter upp och hjälps åt för att ge barnen bästa förutsättningar att skapa en minnesvärd vecka. Det är väldigt fint att se, säger Per Ågren.

partners

huvudpartners – mff i samhället