GIF Sundsvall – Malmö FF 0–1

Publicerad 28 augusti 2016 i Matches

MFF vann och Eikrem slog allsvenskt rekord borta på Norrporten Arena.

Efter en jämn inledning på ett kyligt Norrporten Arena höjde Magnus Wolff Eikrem temperaturen genom en suverän yttersida som Markus Rosenberg nästan slog i mål efter knappa kvarten. Trots ett visst spelövertag för MFF dröjde det ända till 43:e minuten innan nästa klara chans. Då väggspelade Anders Christiansen till Berget som sköt ett skott som tvingade Tommy Naurin i Sundsvallsmålet till en fin räddning. En i övrigt händelsefattig halvlek blåstes av vid mållös ställning.

Andra halvlek fortsatte i samma spår till dess att allt stämde för MFF på en av de många hörnorna man tilldelats under matchen. Det var i minut 64 som Eikrem slog en perfekt hörnspark som Vidar Örn Kjartansson nickade in. Assisten var Eikrems femtonde den här säsongen och ett nytt allsvenskt rekord sedan den statistiken började redovisas 2001.

MFF spelade av matchen på ett fint sätt utan några oroligheter bakåt. Snarare kunde man ha gjort ett eller två mål till. Men det enda målet räckte gott och väl till tre poäng och försvarad serieledning.

Allan Kuhn efter matchen
Normalt kan man fråga sig vad statistik är för något. Men det sammanfattar matchen bra att vi har sex avslut på mål och de inga. Det är bra att vi höll dem från att få några avslut på mål. Vi visste att det skulle bli jobbigt och att vi inte skulle få många klara chanser så det var fint att få mål på en fast situation. De tjugo första minuterna är jag inte nöjd med men i övrigt är det en bra bortamatch.

Mål
GIF Sundsvall: –
Malmö FF: Kjartansson 64’

Varningar
GIF Sundsvall: Eklund (90+4’)
Malmö FF: Eikrem (19’), Berget (54’), Adu (73’), Rakip (90’)

Publik
4116

Laguppställning
Johan Wiland
Anton Tinnerholm, Kári Árnason, Franz Brorsson, Behrang Safari
Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Enock Kofi Adu (78’ Lewicki), Jo Inge Berget
Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson (90+2’ Jeremejeff)

Ersättare: Marko Johansson, Pa Konate, Mattias Andersson, Tobias Sana, Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Alexander Jeremejeff.

Nästa hemmamatch
Malmö FF – IFK Göteborg
Måndag 12 september 19:00
Köp biljett 

huvudpartners

officiella partners