Georgson tog avsked med seger

Publicerad 02 november 2019 i Nyheter

5–0 mot Örebro SK på bortaplan blev ett värdigt avslut. Nu lämnar Andreas Georgson Malmö FF för engelska Brentford FC.

37-årige Andreas Georgson kom till Malmö FF för 14 år sedan. Han arbetade inom MFF:s ungdomsverksamhet i tolv år innan han inför säsongen 2018 tog klivet upp i A-laget. Den här säsongen har Georgson fått ta ett stort ansvar som en av två assisterande tränare bakom Uwe Rösler.

På lördagen i segermatchen mot Örebro SK gjorde Georgson sin sista match med laget innan flytten till engelska Championshiplaget Brentford FC.

– Det ska bli jättespännande och en utmaning för mig att komma till en ny liga och ett nytt land. Hittills har jag inte riktigt hunnit reflektera så mycket över känslorna, det har mest varit på ett tankemässigt plan. Det emotionella kommer säkert komma efterhand, säger Andreas Georgson.

Under Georgsons sista säsong tog Malmö FF 65 poäng vilket räckte till en andra plats i Allsvenskan.

– Just nu är det bara besvikelse, men man får hålla huvudet kallt och tänka efter. Vi har varit väldigt svåra att göra mål på, haft få genomklappningar och den stabiliteten vi visat tycker jag att vi kan vara stolta över. Kanske att vi har gjort lite för få mål och bränt lite för många straffar för att få fira titeln. Tittar man på en hel säsong är prestationen godkänd, men det är en klen tröst idag.

Andreas Georgson tar med sig mycket från Malmö FF – men det som kanske påverkat honom allra mest är supportrarnas kärlek.

– Det har alltid funnits en ömsesidig respekt mellan mig och MFF:s supportrar. Man har sett att jag brinner för klubben och lagt ned mycket tid, energi och känslor i mitt arbete. Jag har fått mycket positivt tillbaka, det känns fantastiskt stort. Jag lämnar MFF med endast sköna känslor.

Malmö FF tackar Andreas för hans arbete i föreningen och önskar honom lycka till i England!

huvudpartners

officiella partners