Gefle IF – MFF 0–3

Publicerad 25 februari 2018 i Matches

En snöig söndag med försenad avspark stoppade inte Malmö FF. Det blev seger med 3-0 mot Gefle IF och tre nya poäng i Svenska cupen-gruppspelet.

Det var länge ovisst om och när gruppspelsmatchen i Svenska cupen mellan Gefle IF och Malmö FF skulle spelas. På grund av kraftigt snöoväder togs ett inledande beslut om att matchstart 15:00 inte var aktuellt. Men efter ett tag minskade snöfallet och ny avsparkstid fastställdes till 19:00.

När domaren väl blåste i pipan var det Malmö FF, för dagen klädda i sitt svarta bortaställ, som tog initiativet. I den 18:e minuten kom ledningsmålet när Alexander Jeremejeff mötte ett inlägg med pannan och nickade bollen i en båge över Gefles målvakt August Strömberg in i mål. Sex minuter senare ökade Rasmus Bengtsson på till 2-0 när han styrde in Mattias Svanbergs frispark.

Efter det andra målet drog MFF ner på tempot ett snäpp, men utan att tappa kontroll över bollinnehavet och hemmalaget fick mest ägna sig åt att jaga. Ställningen 2-0 höll sig fram till halvtidsvilan.

MFF var nära att uttöka målskörden i den 49:e minuten efter en fin aktion av Sören Rieks. Dansken dribblade sig igenom motståndarförsvaret och skaffade sig ett bra läge men sköt i ribban. Gefle IF flyttade fram positionerna ju längre den andra halvleken led och skapade en del farligheter, men utan att spräcka Johan Dahlins nolla. I den 70:e minuten var förre MFF:aren Piotr Johansson nära att reducera, men Dahlin stod för en fin parad.

I den 89:e minuten kom Carlos Strandberg fri med målvakten. Anfallaren gjorde inget misstag utan rullade behärskat in 3-0 till MFF. Ett resultat som stod sig matchen ut, vilket förkunnade att Malmö FF tagit sin sjätte raka seger av sex möjliga säsongen 2018.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Vi är glada att vi vann matchen och med rätt antal mål så vi leder gruppen. Jag tycker att det var en godkänd första halvlek och vi startade andra bra. De var bättre en period, då vi fick spela mer försvarsspel. Sen kontrade vi in 3-0-målet och fick lite bättre grepp. Jag tycker vi vinner välförtjänt och gör en godkänd insats.

– Jag är extra glad med tanke på hur dagen har varit, att vi samlade kraft och fokus på ett bra sätt och fick stöd av några tappra supportrar här. Ett stort tack till dem som skapade en inramning.