Fysprofilerna uppgraderar träningen

Publicerad 28 november 2002

Den långa marschen mot allsvenskan 2003 har börjat med fastställande av fysprofiler. Imorgon börjar fotbollsträningen.

Efter tre veckors semester för spelarna och en för tränare Prahl sparkade träningen igång igen klockan tio i Athleticums ”lyfta-skrot-hörna”. På programmet stod det första av två pass – det andra på tisdag – med fystester.

Samarbetet med Jörgen Becke på MAI/Friidrottsgymnasiet går nu in på fjärde säsongen och har hela tiden tagit steg framåt. Nytt inför säsongen -03 är upprättandet av så kallade fysprofiler för att ännu noggrannare kunna följa varje spelares individuella utveckling. Mätningar kommer att göras enligt de fyra parameterna snabbhet, spänst, mjölksyra och uthållighet. Resultaten utväderas och kommer att följas upp regelbundet, men kommer också att jämföras med andra klubbars.

Imorgon fredag blir det vanlig fotbollsträning på en av Stadions träningsplaner. Inga gästande testspelare kommer att vara på plats, och tyvärr får vi vänta lite med att se nyförvärvet Kristian Bergström göra sina första kantrusher som MFF:are. Han dras med problem i ena låret sedan den sista allsvenska matchen med IFK Norrköping och kör rehab-träning imorgon.

Nu är avgörandets stund framför allt för besättningen av lärlingsplatserna. Tom Prahl väljer att ännu inte slå fast det exakta antalet, utan låta de aktuella talangernas prestationer bli avgörande. Där en morot som heter duga!

I övrigt ser det bra ut på skadefronten. Jörgen Ohlsson har opererats framgångsrikt – det brosk/ den bindväv som skavde mot fotleden har skrapats bort. Jörgen väntas sparka av sig gipset nästa vecka, och vara med i fotbollsträning efter jul. Peter Ijeh är i hemlandet Nigeria och stannar över jul och nyår.

/Tobias Christoffersson