Fyra frågor till Olof Persson inför MFF – KFF

Publicerad 15 oktober 2015 i Nyheter

”Utgångsläget är alltid att MFF ska vinna”

Det har blivit en kamp om fjärdeplatsen med IF Elfsborg. Vad talar för MFF i den duellen?

– Jag tycker att vi har i de flesta fallen visat upp en form och ett spel som tenderar till att vi kan sätta vår prägel på matcherna. Dit räknar jag kanske inte matchen mot Halmstad. Men i många andra har vi dikterat villkoren på ett bra sätt och tryckt ner motståndarna. Det gjorde vi även mot AIK. Sen fick vi inte den utdelningen jag kanske tycker att vi förtjänar. Men vi skapar ett tryck i de flesta matcherna. Fortsätter vi att jobba med det så kommer målen och segrarna.

Du pratar om att sätta tryck på motståndarna. Är det så Kalmar FF ska besegras också?

– Ja, så är det. Jag har sett dem en del och vet att de i många matcher skapat många farligheter framåt. Sen har de haft lite större problem på andra hållet. Så det gäller för oss att sätta dem i så svåra situationer som möjligt under matchen och utnyttja det. Förhoppningsvis tvingas de släppa lite på sina positioner och flytta fram folk och då ska vi kunna få ännu mer yta att spela på.

Det var många som inför säsongen tippade att Kalmar FF skulle kunna utmana i toppen. Så har det inte blivit. Är du överraskad?

– Nej, jag är inte direkt överraskad. Jag har nog inte sett dem som en toppkonkurrent på allvar, utan någonstans ett lag i mellanregionen. De har flera duktiga spelare helt klart, men de saknar den bredden som lagen på övre halvan har.

Det är tre matcher kvar i allsvenskan. Med vilken inställning går du in i dem – känner du redan en revanschlusta?

– Inte mer än att vi vill vinna. Det vill vi alltid. Längtan efter en seger blir ännu större när man precis förlorat en match. Dessutom mot en toppkonkurrent i en match där vi tycker att vi borde fått med oss mer. Med det i bakhuvudet så är det klart att vi vill revanschera oss. Men för MFF är alltid utgångsläget att vi ska vinna och förväntas att vinna. Den pressen och utmaningen gillar vi och den ska vi lära oss att hantera på ett bättre sätt än vad vi gjort i år.

Artikeln går att läsa i nya numret av matchprogrammet Avspark som finns att ladda ner här.

Malmö FF – Kalmar FF
Swedbank Stadion
17/10 kl 16:00

Köp biljett här

huvudpartners

officiella partners