Full fart framåt – håll tätt bakåt!

Publicerad 24 juli 2013

Inför returen mot Hibernian handlar det mesta förhandssnacket om hur MFF hanterar ledningen med 2-0 från Swedbank Stadion. Räcker det med två noll, eller måste vi göra fler mål?

I Skottland är det positiva tongångar inför matchen. Man väntar storpublik – uppemot 15 000 – och företrädarna för klubben tror alla på möjligheten till avancemang. Från skotsk sida pratar man om vikten av att ha stort tålamod och att inte stressa. Man menar att även om man gör mål först i 80e minuten, så finns det tid kvar att göra ett till.

Från MFFs sida låter det minst lika positivt:

– Ett sådant här lag kan man inte hålla tillbaka allt för mycket, menar Rikard Norling. Vi måste vara noga och fokusera och se till att vi balanserar när vi går framåt, men samtidigt ska vi inte kväva spelarna.

Simon Thern fyller i:

– Det är klart att vi måste se upp, men med den typen av spelare vi har får vi inte bli passiva. Vi vill vinna den här matchen så vi kommer att ösa på.

Rikard Norling poängterar att MFF inte kan stirra på målen. Även om ett bortamål alltid är viktigt:

– Vi vet hur värdefullt det är med ett mål på bortaplan, det behöver ingen tala om för oss. Men vi måste fokusera på vårt genomförande av matchen, och inte om det blir mål då eller då.

På de fem senaste matcherna har vi bara släppt in ett mål, och gjort hela elva. Jiloan Hamad förklarar framgången:

– Det har känts bra hela säsongen. Men nu på slutet har vi verkligen fått en bra rytm i hela laget. Vi har ett ungt lag men när vi som nu kommer in i ett momentum blir det väldigt positivt.

Till matchen har Rikard Norling tagit ut följande trupp:

Målvakter: Johan Dahlin, Robin Olsen
Backar: Ricardinho, Pontus Jansson, Erik Johansson, Filip Helander, Miiko Albornoz, Pa Konate,
Mittfältare: Simon Kroon, Simon Thern, Jiloan Hamad, Emil Forsberg, Erik Friberg, Markus Halsti
Anfallare: Pawel Cibicki, Magnus Eriksson, Tokelo Rantie, Benjamin Fadi

OBS! Matchen börjar kl 20:45, svensk tid.