Frivilliga bussar – förfest på Swedbank Stadion

Publicerad 14 september 2012

Efter det gemensamma initiativet har polisen idag hävt beslutet om busstvång. Därmemot kommer det fortfarande att gå bussar, såväl från Swedbank Stadion som från uppsamlingsplatser i Helsingborg.

Polisen har idag gått ut med ett pressmeddelande där man häver busstvånget. I meddelandet kan man bland annat läsa följande:

”Polisens kommenderingsledning bedömer överenskommelsen som ett lovvärt initiativ och har under gårdagen personligen träffat representanter från de båda lagens supportergrupperingar. Vid mötena påtog sig supportrarna ett stort ansvar och betonade allvaret i den unika överenskommelsen.

Ur polisens perspektiv, kan vi inte bortse från supportrarnas besvärande historik och är därmed mer återhållsamma i vår förväntan. Men vi kan inte heller blunda för det ansvar de säger sig vara beredda att ta.     

Efter nogsamt övervägande, har vi därför bestämt oss att ge supportergrupperingarna förtroendet att marschera till arenan utan tvång på busstransport. Skulle det sedan visa sig att derbyt likväl förknippas med ordningsstörningar och konfrontationer, bör det vara uppenbart för alla parter att betydande begränsningar kan komma att ske.” 

MFF är glada över beslutet och att alla parter nu gemensamt nått fram till en överenskommelse som verkligen kan förändra situationen kring derbymatcherna. Utan tvång och utan behov av ett allt mer massivt polisarbete. (Samtidigt vill vi påpeka att ordet ”supporter” är ett positiv laddat ord. Supportrar är en tillgång för fotbollen. Vi menar att det är huliganer som ställer till med problem i samband med fotbollsmatcher och dessa ska inte förväxlas med den stora majoriteten supportrar).

Det går fortfarande att åka buss

För att avlasta Helsingborgs centrum kommer det fortfarande att gå bussar från Swedbank Stadion och från uppsamlingsplatser runt Helsingborg. Dessa är fria att åka med för alla som vill ta sig till matchen och de kommer att gå direkt till sektionen för gästande supportrar på Olympia. Bussarna kommer även att finnas på plats för hemtransport. I mån av plats kommer även de som inte åkt med bussarna upp, kunna följa med dem ned.

Byte av biljett

För dig som köpt biljett på Olympia på sektion NI och N2 kommer det finnas möjlighet att byta till biljett på sektion N3 (dvs sektionen för gästande supportrar). Detta gör du enklast genom att gå till MFF Shopen och byta din biljett där. MFF Shopen har öppet 10 – 18 på vardagar och 10 – 15 på lördagar. Erbjudandet gäller så länge det finns biljetter kvar på N3. Har du köpt biljetten på ticnet.se och inte har möjlighet att komma in till MFF Shopen kan man maila biljett@mff.se, så hjälper vi dig. Skriv ”biljettbyte” i ämnesraden och bifoga din digitala nuvarande biljett.

Förfest på Swedbank Stadion.

För att skapa en så festlig inramning som möjligt för matchen arrangerar MFF en förfest på Swedbank Stadion. Mat och dryck till försäljning till bra priser, MFF-musik i högtalarna och så kommer Rikard Norling och representanter för A-laget att titta förbi innan deras buss tar dem norrut. Mer information om förfesten kommer i nästa vecka.

Vill du köpa biljett går det bara att köpa biljetter på Ticnet till N3 via den här länken. Du kan också köpa dem i MFF Shopen.