Fredrik Jahnfors: ”Vi tror stenhårt på oss själva”

Publicerad 14 oktober 2022 i Dam,Nyheter

Damlagets huvudtränare Fredrik Jahnfors inför lördagens första kvalmatch till division 1 mot Åhus IF.

Fredrik Jahnfors.

Åhus IF – Malmö FF

Avspark: Lördag 15 oktober, kl 14:00
Spelplats: Åhus Idrottsplats
TV-sändning: MFF Play Premium (teckna abonnemang HÄR)

Fredrik Jahnfors om:

Känslan i truppen:
Det känns väldigt bra, alla är oerhört laddade och förväntansfulla inför kvalet. Det har varit bra fart på träningarna in i det sista och vi tror stenhårt på oss själva. Vi har en enormt stark trupp.

Lördagens matchbild:
Vi vill ha vår typ av matchbild där vi för spelet och bygger upp det bakifrån, på ett sätt som vi är väldigt bra på. Vi har våra principer med rotationer och spelvändningar. Det handlar om att vara konsekventa, men ändå oförutsägbara när vi anfaller.

Motståndet Åhus IF:
Ett gediget lag som ställer upp 4-3-3 och har ett antal spelare som utmärker sig. Bland annat deras tre forwards som tillsammans gjort 73 mål den här säsongen. Många spelare har meriter från högre divisioner. Som alltid tror vi stenhårt på oss själva och går in i det här dubbelmötet med gott självförtroende. Samtidigt har vi respekt för motståndet och är ödmjuka inför uppgiften.

Supportrarnas betydelse:
Jag vet hur mycket närvaron från våra supportrar betyder för spelarna. Gruppen blir extra taggad och det går inte att understryka hur viktigt det är för tjejerna. Att se de himmelsblå halsdukarna och flaggorna på bortamatcherna betyder hur mycket som helst.

huvudpartners

officiella partners