Fredrik Andersson inför startdebuten

Publicerad 30 oktober 2016 i Nyheter

Efter femton månader i Malmö FF gjorde Fredrik Andersson allsvensk debut när han hoppade in i guldmatchen mot Falkenbergs FF. Under söndagen gör han debut från start i bortamötet mot Gefle IF.

Det var efter att Johan Wiland skadades som den 28-årige målvakten som kom till MFF från Örgryte IS förra året fick debutera. Han höll nollan och blev omringad av segerrusiga supportrar när domaren blåste av matchen.

– Det var en udda känsla att bli överfallen av hundratals personer, haha. Tröjan blev inte kvar i många sekunder. Inte handskarna heller, säger Fredrik Andersson.

Nu några dagar senare är det dags för ny match och då blir det allsvensk debut från start när MFF kliver in på Gavlevallen för säsongens sista bortamatch.

– Jag har väntat hela året på att få en match, även om det är klart att man inte önskar att Johan är skadad. Men det ska bli jäkligt roligt att springa ut på plan. Allsvenskan är en helt annan nivå än vad jag spelat på tidigare.

Även om guldet redan är klart menar Fredrik Andersson att spelarna inte kommer tänka på det när de radar upp sig i spelartunneln. Det finns till exempel ett allsvenskt poängrekord att slå. Och uppladdningen inför matchen ser likadan ut oavsett om man ska ställa sig i mål eller sitta på bänken.

– Det är ingen skillnad överhuvudtaget. Man tjötar och lirar kort som vanligt, säger Fredrik Andersson.

Gefle IF – Malmö FF
Söndag 30 oktober 17:30
Gavlevallen

huvudpartners

officiella partners