Fotbollsakademierna möttes på Stadionområdet

Publicerad 08 juni 2018 i Nyheter

Den årliga turneringen för MFF:s fotbollsakademier är en av vårterminens stora höjdpunkter för eleverna och personalen ute på skolorna. I veckan gick årets upplaga av stapeln på Stadionområdet.

Det var första gången turneringen hölls på Stadionområdet och de omkring 450 eleverna från årskurs sju och åtta fick optimala väderförutsättningar och bra planer att spela på. En av deltagarna var Thea Lindgren (till vänster i artikelbilden), som går på MFF:s Fotbollsakademi i Hässleholm. Vi träffade henne inför den avslutande matchen i gruppspelet.

– Vi har spelat ganska bra men haft lite oflyt. En lika och en förlust, säger hon.

– Men det är alltid kul att möta nya spelare, se hur andra jobbar och lära sig nya saker.

Thea Lindgren går i årskurs åtta på Västerskolan, vars Fotbollsakademi startade hösten 2016. Så här långt är hon väldigt nöjd med sin tid på akademin.

– Det är väldigt givande. Jag har utvecklats jättemycket som fotbollsspelare men också utanför planen. Vi tränar med killar och för mig som tjej så utvecklas jag väldigt mycket av det.

Det finns också en särskild sammanhållning och gemenskap i klassen, berättar hon.

–Vi är alla intresserade av samma sak och har kommit varandra nära.

Jan-Olov Kindvall, ansvarig för akademierna vid Malmö FF, tycker att årets akademiturnering blev mycket lyckad.

– Stämningen har varit väldigt bra. Det är kul att vara här runt Stadion och vi tror att eleverna uppskattar att komma hit också, säger han.

Skolorna spelade inte mot varandra, utan lagen blandades med elever från flera olika skolor. Det ställde krav på samarbetsförmåga och flexibilitet.

– Det är bra att de får träffas och mäta sig med varandra ur ett fotbollsmässigt perspektiv. Men det är också nyttigt att de får interagera med varandra, säger Jan-Olov Kindvall.– Det är även ett tillfälle för alla ledare att träffas och utbyta erfarenheter. De gjorde ett jättebra jobb under turneringen.

huvudpartners

officiella partners