Fotboll mot rasism i samarbete med Malmö Stad

Publicerad 15 augusti 2012

Fotboll mot rasism – för allas trygghet och lika värde, är en fotbollsturnering där ca 80 flick- och pojklag från hela Skåne deltar. På söndag den 19 augusti är det dags för finaldag på Swedbank Stadion.

Under nämnda paroll och i samarbete med andra föreningar försiggår gruppspel på olika orter i regionen innan det utmynnar i ett slutspel och en stor familjedag på Swedbank Stadion. Våra samarbetspartners för turneringen är Malmö Stad, Region Skåne och Sparbanken Öresund. En eldsjäl fån Malmö Stad som varit med alla tre år är Gustavo Nazar.

Varför är turneringen Fotboll mot rasism viktig för er?
Fotboll mot rasism, med Malmö FF i spetsen, symboliserar och synliggör ”fotbollsfamiljens” demokratiska rötter och ambitioner i Skåne regionen. Turneringen skapar också förutsättningar för dialog inom och mellan klubbarna i arbetet med att tillsammans förebygga våld och rasism, och samtidigt främja trygga och kreativa mötesplatser för alla våra barn.

Vilka är era aktiviteter på finaldagen?
Vi har en hel del att erbjuda. Bland annat har vi straffsparksläggning, tipsrunda, trixsturnering och två-målspel.

Vad ser ni fram emot på finaldagen?
Att de som deltar skall känna sig väl bemötta, trygga och glada och att vänskapsbudskapet skall följa med dem tillbaka hem.

Du läser mer om finaldagen för Fotboll mot rasism här.