Första träningen på konstgräset idag!

Publicerad 11 december 2003

Besikningen klockan ett idag gav klartecken till Malmö FF:s A-trupp att för första gången träna på det nya konstgräset i Kombihallen i eftermiddags. Men det är inte bara A-laget som får nytta av gräset. I första hand är det tänkt att höja kvalitén på ungdomsfotbollen.

Planen är av det senaste inom konstgrästekniken och är ca 65 x 45 meter i storlek. Det innebär att en sjumannaplan(60×45) alternativt tre five-a-side planer(42×18) ryms.

Bosse Nilsson:
”En sådan här hall är en förutsättning för att vi skall kunna ta upp kampen med övriga Europa på ungdomssidan. Norge och Danmark har haft sådana här planer i flera år och man kan tydligt se att deras ungdomar blivit bättre. Man kan hålla en hög nivå på träningen och skaderisken är naturligtvis lägre jämfört med isiga grusplaner. Att det inte är full planstorlek påverkar egentligen inte alls träningen. På ungdomssidan har det ingen betydelse och för de äldre så bedrivs nästan inga övningar över hela planen. Man tränar på mindre ytor. Om man exempelvis sätter målen mitt på långsidan så har du en fullskalig bredd att exempelvis slå hörnor och inlägg på.”

Malmö FF bidrar med en stor del av kostnaden för själva konstgräset i och med att man sökt och fått bidrag från Sparbanksstiftelsen i Skåne. Pengarna från stiftelsen är riktade till Malmö FF:s Ungdom, bredd. Malmö FF är mycket tacksamma för bidraget som kommer att bidra med bättre kvalité på träningarna året om samt minska skaderisken. Malmö FF kan nu bedriva sin träning för alla lag på en hög nivå året om oberoende av yttre förhållande.

Resterande kostnad står Malmö Stad för.