Första träningen avklarad

Publicerad 30 juli 2004

Så kom han gående i solskenet bärandes på ett bollnät med riktning mot träningsplanen den gode Daniel. Tillbaka efter sex år och hundratals nyfikna stod längs staketet för att bilda sig en uppfattning. Alla, inklusive Tom Prahl, var nöjda med vad de såg. Daniel själv tog det hela med ro. Efter träningen tog han emot matchtröjan av Malmö FF:s ordförande Bengt Madsen och fick värmande applåder. Daniels målsättning är klar:

” Ett sex år långt äventyr i Italien är slut. Nu börjar jag ett nytt här och även om Tom kanske inte vill prata om det så är målsättningen guld och det skall vi göra vårt bästa för att nå”

Efter de högtidliga välkomstfraserna från Bengt så var det fritt fram för pressen. Här följer ett urval av frågor.

Formen?
”Formen är det inget fel på. Jag har haft två veckors semester nu så det är klart att det behövs lite mer bollkontakt och flås men det gäller att jobba hårt nu så skall det ordna sig. Det är kanske inte realistiskt att göra nittio minuter på söndag men får jag chansen att spela spela så tar jag den.”

Spelsystem?
”Jag har spelat så många olika system där nere. Jag spelar ju centralt på mitten så 3-5-2 eller 4-4-2 spelar inte så stor roll för mig. Det viktiga är att laget fungerar och det är Tom som vet det bäst.”

Vad kommer du att sakna med Italien?
”Vädret, även om man inte skall klaga idag, och maten samt att det är rätt charmigt med den avslappnade mentaliteten och inställningen till allting, på gott och ont. Ett sex år långt äventyr i Italien är slut. Nu börjar jag ett nytt här och även om Tom kanske inte vill prata om det så är målsättningen guld och det skall vi göra vårt bästa för att nå”

Svensk fotboll?
”Det är svårt att säga var nivån ligger eftersom jag har varit borta i sex år men det är inte jättestor skillnad. Det är bra fotbollsspelare som går in och gör sitt bästa. Jag har haft god kontakt med ett par i laget och hälsat på somrarna och sedan har jag haft parabol så jag har kunnat se alla Malmö FF:s matcher.”

Hemlängtan?
”Jag spelade hela vårsäsongen så det var kanske inte därför jag ville hem utan mer att man har familj och man har varit ifrån släkt och vänner i sex år. Stämningen på Stadion och suget kring laget samt att Patrik är tillbaka. Skall bli jättekul att spela med honom. Det är ett härligt drag kring Malmö och det vill man gärna vara med om”

Publikintresset i Italien jämfört med Sverige?
”Vi hade cirka tjugotusen i snitt och fullsatt trettiotusen mot topplagen så det är väl jämförbart med Malmö. Men det är mer folk på träningarna här. Så här är det kanske på helgerna i Italien. Utom nu på träningslägret med Palermo förstås. De är uppe i serie A för första gången på fyrtio år och tusen supportrar har rest med laget från Palermo till bergen i norra Italien.”

Fanns det intresse från andra svenska klubbar
”Det vet jag inte det får ni fråga Roger Ljung om. De som känner mig vet att det är den här tröjan jag vill spela i. Något annat var aldrig aktuellt. Tom Prahl påminde mig om att han försökte värva mig redan innan jag gick till MFF men han märkte rätt snabbt att jag inte var intresserad. Redan då fanns det bara ett lag för mig i Sverige”

Varför nummer 30?
”Det fanns inte så många nummer kvar. Jag ville inte ha 11 eftersom jag tycker att det är ett forwardsnummer.”