Första förusten för juniorerna, ny seger för P16

Publicerad 07 juni 2008

MFF:s P16-lag besegrade Lunds BK:s i pojkallsvenskan med 2-0 efter två mål av Nikola Petkovski på lördagen, medan juniorerna trots massivt övertag i spel och målchanser tvingades inkassera säsongens första förlust – dessutom mot HIF hemma och med bara alltför välbekanta siffrorna 2-4.

Malmö FF J – Helsingborgs IF J
2 – 4

1-2 Baris Hümmet
2-2 Hamid Alamin

Lunds BK P16 – Malmö FF P16
0 – 2

0-1 Nikola Petkovski
0-2 Nikola Petkovski

MFF:s P16- och J-lag spelade båda sina åttonde serieomgångar på lördagen. Bäst gick det för P16 som tog sin sjunde seger – en förlust i malmöderbyt mot Rörsjöstaden – genom att besegra Lunds BK borta med 2-0, båda målen gjorda av Nikola Petkovski. Därmed befäste MFF ledningen i Pojkallsvenskan Södra Götaland.

Värre gick det för juniorerna. Efter sex segrar och en oavgjord (mot Mjällby borta) i Juniorallsvenskan Elit Södra kom den första förlusten och det på ett olustigt vis, nämligen genom att
de himmelsblå framtidsmännen liksom A-laget och liksom U21-laget förlorade mot HIF med 2-4.
Även om tränare Leif Engqvist inte gör något för att snacka bort förlusten, understryker han att MFF var laget som skapade i särklass flest chanser i matchen:
– Man kan aldrig vara nöjd med en match där vi släppt in fyra mål, men… vi var faktiskt det klart bättre laget. Vi hade 12-14 klara målchanser i matchen, men lyckades bara göra två mål. Vi har det lite svårt med målskyttet för tillfället; passningsspelet fungerar mycket bra, men vi lyckas bara inte sätta dit bollen.

Såväl J som P16 spelar nästa match redan torsdag, då J möter IFK Göteborg borta medan det blir upp till P16 att slutligen bryta 2-4-förbannelsen – HIF kommer nämligen på besök, avspark 18.30.