Förlust mot IK Sirius

Publicerad 07 augusti 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF förlorade borta mot IK Sirius efter att hemmalaget vände matchen.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Studenternas IP.

17′ Zeidan hittar in med en fin boll till en framrusande Buya Turay som kommer i bra läge men blir avblåst för hands.

18′ MÅL! Jo Inge Berget håller sig framme på en inåtskruvad hörna från Zeidan och bredsidar in bollen i nät.

25′ Johan Dahlin står för en mycket skicklig räddning när han reflexstoppar en nick från ett par meters håll.

39′ Ceesay ersätter Berget som tvingas kliva av planen med känning.

43′ Ännu en fin reflexräddning från Johan Dahlin, den här gången på hörna.

45′ Hemmalaget kvitterar vid en märklig situation, där målet först döms bort för offside och sedan godkänns igen efter överläggning i domarteamet.

57′ Kouakou placerar in bollen vid Dahlins vänstra stolpe och ger Sirius ledningen.

63′ Buya Turay får ett bra läge djupt in i straffområdet men skjuter bollen över mål.

87′ Veljko Birmancevic kommer i hög hastighet och får läge med öppet mål men träffen blir sned och avslutet går över.

IK Sirius: Mathisen (45′), Kouakou (57′)
Malmö FF: Berget (18′)

IK Sirius: Mathisen (15′), Persson (49′), Björkström (72′)
Malmö FF:

Andreas Georgson efter matchen

– Just nu är det en jäkla besvikelse. Tungt att åka i väg utan poäng tycker jag. Vi blandar och ger i matchen. Har ganska tuffa tio första minuter med att hitta rätt i presspelet och rytmen. Tycker vi har sen en längre period där vi är bra, vi tar ledningen och styr och ställer lite på planen. Sen är vi besvikna på avslutningen i första halvlek där vi inte kan behålla vårt initiativ och fortsätta med bollen och kontrollera matchen. Vi släpper över matchen till IK Sirius som är skickliga att ta den. Såklart är det en tuff situation psykologiskt i slutet av andra halvlek. Jag tycker vi släpper in 2–1 för enkelt, där vi bjuder på för mycket ytor. Vi får till en forcering där vi får bra effekt och skapar två riktigt stora chanser, där vi kunde fått med oss en kvittering.