Flera konstmål när B-laget utklassade TFF!

Publicerad 28 april 2003

Fem mål och överlägset spel blev resultatet när Malmö FF:s B-lag mötte TFF. De cirka tvåhundra åskådarna fick bland annat se två konstmål av Bovar Karim och Alexander Malmström. Smolk i glädjebägaren var dock att Louay Chanko blev skadad. De första rapporterna talar om en kraftig blödning efter flera smällar på hälsenan.

Varningar MFF:
33 min Max Fuxberg
53 min Johan Nilsson Guiomar
57 min Bovar Karim

Målen:

1-0
Frispark av Bovar Karim som Max Fuxberg nickar in vid målvaktens första stolpe

2-0
Kristian Bergström slår en öppnande passning som Darko Lukanovic lobbnickar över målvakten.

3-0
Ur ingen vinkel nere vid sidlinjen tråcklar sig Bovar Karim förbi en försvarare och slår in bollen bredvid målvakten

4-0
Dagens läckraste mål. Alexander Malmström slår först en tunnel på sin motståndare och sedan en på målvakten

5-0
Ett elegant mål där bollen går snabbt i sidled med 5-6 passningar innan den sista helt ställer ett stillastående TFF-försvar och Darko Lukanovic kan ohotad slå in bollen från nära håll

Anders Palmér:
”Det var härligt att kunna komma tillbaka efter debaclet förra veckan uppe i Kalmar. Vi pratade innan matchen om att vi skulle ha rätt inställning och göra ett bra jobb och det tycker jag killarna gjorde. Det är många som tar för sig och resultatet är rättvist. Alexander Malmström som nu har kommit in i mitten har tagit det lilla steget man kanske skall göra som lärling. Joakim Nilsson vet vi är bra sedan tidigare. Sista 20 minuterna är det ju ett ungt lag vi har på planen. Där är inte många över 20 år. Det är jättefina mål och det är skoj att vi kan hålla nollan. Från att ha minus fyra ligger vi nu på ett plus i målskillnad. Jag är nöjd med att vi bitvis spelar bra fotboll.”

Louy Chanko gick ut i den 47 minuten. Han hade då fått ett par smällar bak på hälsenan på höger ben. De första rapporterna taler om en kraftig blödning men att han kan gå och stödja på benet. Detta är ett gott tecken. Först i morgon då svullnaden lagt sig kan man med säkerhet säga hur allvarligt det är