Fler än 1200 personer såg Patrik Anderssons första träning.

Publicerad 03 februari 2004

Han har varit med om mycket och han hade blivit förvarnad. Trots det såg Patrik Andersson överraskad och rörd ut när han sprang in i Kombihallen för sin första träning. Men så möttes han ju också av ovationer från fler än 1200 personer.

Det var Patriks första träning sedan den 21 december men det tog inte många minuter förrän han började styra och ställa.

Hallen var proppfull och TV-bolag, radio och tidningar tävlade om att komma så nära spelarna som möjligt.

Efter träningen gick Malmö FF:s ordförande Bengt Madsen ut till Patrik och överlämnade hans tröja. Under smattrande blixtrar från fotograferna och en flera minuter lång applåd tog Patrik på sig tröjan och tackade de som tagit sig till Kombihallen. Sedan var det dags för autografskrivning till stora som små.

I sakta mak rörde sig klungan med autografjägare med Patrik i mitten mot Malmö Stadion. Dags att duscha men efter det presskonferens på Kulan.
– Vad tyckte du om välkomnandet?
– Blir det guld?
– Är du en föredetting?
– Hur är Barcelonas träningar jämfört med Malmös?
– Hur många känner du i laget.
– När spelar du din första match?
Patrik svarade tålmodigt och lugnt på alla frågor tills de var slut. Reste sig och tackade för idag. När han gick bort mot sin bil för att köra hem låg Malmö Stadion mörk och tyst i bakgrunden. Det regnade kraftigt.

På torsdag är det nästa träning.
Den blir garanterat mindre ståhej.