Fjärde raka segern

Publicerad 24 april 2023 i Herr,Nyheter

Ett dominant Malmö FF tog säsongens fjärde raka seger när IFK Norrköping besegrades med 3–0.

Gabriell Busanello

Nyckelhändelser

Minut 1: Domaren blåser igång matchen mellan Malmö FF – IFK Norrköping på Eleda Stadion.

Minut 1: Norrköping hotar direkt med ett farligt inlägg. Viktor Lind i Norrköping med matchens första avslut på täckande försvarare.

Minut 5: Efter ett inspel från Joseph Ceesay kommer Christiansen till avslut på mål. Norrköpings målvakt tvingas till en bra räddning i sitt vänstra hörn. Matchens första hörna tilldelas Malmö FF.

Minut 11: Nanasi med en härlig soloräd från mittplan till straffområdet. Avslutet går strax utanför. 

Minut 14: MÅL! Isaac Kiese Thelin når högst på en hörna av Christiansen och trycker in bollen med pannan.

Minut 22:  Peña bryter bollen och trycker sedan till från distans. Oscar Jansson i motståndarmålet lyckas styra undan det hårda skottet. 

Minut 24: Malmö FF med ett farligt anfall. Nanasi lyckas så när nå bollen med pannan efter ett fint inlägg av Busanello.

Minut 39: Joseph Ceesay med ett bra inlägg från högerkanten som precis smiter förbi Stefano Vecchia.

Minut 43: Farligt läge Norrköping. Nyman kommer först på en hörna men lyckas inte få bollen på mål.

Minut 45+2: Cornelius med en öppnande boll i djupet till Busanello. Vänsterbacken hittar sedan Nanasi i straffområdet, men hans avslut täcks av uppoffrande försvarare.

Minut 45+8: Domaren blåser av den första halvleken. Malmö FF går in med en 1–0 ledning i paus.

Minut 54: Ett fint kombinationsspel mellan AC och Kiese Thelin avslutas med ett skott av Nanasi precis utanför straffområdet, avslutet går däremot rakt på målvakten.

Minut 72: MÅL! Nanasi hittar Vecchia precis utanför straffområdet. Yttern gör inga misstag när han skär in och borrar in bollen i målvaktens bortre hörn.

Minut 78: MÅL! Malmö FF med kvällens läckraste anfall. Hugo Larsson passar Sören Rieks som klackar bollen vidare till en löpande Taha Ali. Mittfältaren sulfintar kyligt ner Norrköpings målvakt i backen för att sedan enkelt rulla in 3–0.

Minut 90+3: SLUT! Malmö FF vinner matchen mot Norrköping med 3–0 till stående ovationer på Eleda Stadion.

Henrik Rydström efter matchen

Om han är förvånad över hur snabbt hans spelsätt implementerats..
– Jag vet inte om man ska tala om just mitt inflytande. Det finns mycket som är bra här sedan tidigare sen finns det väl saker som vi korrigerat och lagt till. Så svaret är att nej jag är inte förvånad för vi har bra spelare, då är det enklare att göra det. I den här matchen tycker jag att Norrköping gör det svårt för oss i andra halvlek när deras press börjar bita. Då är vi inte så bra som jag skulle önska. Men det jag är nöjd med är att vi fått upp vår lägsta nivå jämfört med januari och februari, då kan vi ändå vara tillräckligt bra för att inte släppa in mål. Sen har vi lite flyt och bra spelare som kan avgöra. Man får väl tacka Danne som har värvat bra spelare.

Om det här var bästa matchen under hans ledning..
– Nja, man får alltid väga in en bra motståndare och jag håller Norrköping högt. Glenn (Riddersholm) är en skicklig tränare med många skickliga spelare. Jag tycket som sagt vi hade en period i andra halvlek då vi hade problem. Vi har inte spelat så jäkla många matcher med mig som tränare så denna tillhör väl en av dem bättre.

Om att döda matchen..
– Det är en period där jag tycker att Norrköping är bra. Även om det inte blir några klara målchanser så tvingas vi försvara straffområdet, vilket vi gör bra, det är jag jäkligt nöjd med. Sedan gör ju tvåan att gör att vi sitter i en bra situation för att vinna den här matchen. Det är fantastiskt bra avslut.

Om bytet av AC..
– Han har inte tränat så mycket i veckan, han har varit trött i en baksida, så tanken var att han skulle spela runt 60 minuter idag.

Om hur det är med Tinnerholm..
– Vågar inte svara på det. Tveksamt om han är tillbaka nästa match, men jag kan tänka mig att han är tillbaka till matchen efter det.

Om Ceesays prestation..
– Det är en del jag är nöjd med. Han kunde matcha farten och fysiken han mötte, tycker att vi kunde eliminera den biten av Norrköpings spel. Jäkligt roligt. Ni har frågat mig många gånger hur man håller en trupp glad och vinna är ju det bästa sättet. Det andra är ju att förklara för dem att plötsligt är det dags att spela. Joseph är ett bra exempel på en spelare som kanske var frustrerad för en månad sedan men som verkligen accepterat situationen och varit så bra förberedd som möjligt när situationen uppstår.

Mål

Malmö FF: Kiese Thelin (14′), Vecchia (72′), Ali (78′)
IFK Norrköping: –

Varningar

Malmö FF: Hugo Larsson (90+1)
IFK Norrköping: Viktor Lind (54′), Marco Lund (90+1)

Laguppställning

Johan Dahlin
Joseph Ceesay, Derek Cornelius, Lasse Nielsen, Gabriel Busanello (Olsson 86′)
Hugo Larsson, Sergio Peña (Lewicki 86′)
Stefano Vecchia (Rieks 73′), Anders Christiansen (Ali 57′) , Sebastian Nanasi (Zeidan 86′)
Isaac Kiese Thelin

Ersättare: Melker Ellborg, Sören Rieks, Samuel Kotto, Martin Olsson, Oscar Lewicki, Hugo Bolin, Moustafa Zeidan, Taha Ali, Daniel Gudjohnsen

huvudpartners

officiella partners