Finalförlust för Malmö FF Oldboys men Niklas Skoog vann skytteligan

Publicerad 21 november 2009

Det ville sig inte för Malmö FF Oldboys i Olympic Cup. Arrangörsklubben vann för andra året i rad. Men Niklas Skoog visade att takterna sitter i. Tolv mål på sex matcher förde honom till toppen i skytteligan.

Malmö FF ställde bland annat upp med Robert Prytz, Anders Andersson, Anders Palmér, Jörgen Ohlsson, Andreas Yngvesson, Niklas Skoog, Erol Bekir och Jonas Wirmola.
Som tränare men inte spelare i år, på grund av en nyligen genomförd knäoperation, stod Hasse Mattisson och dirigerade.

Gruppspelet ser på pappret ut att ha varit en enkel resa med fyra raka segrar och 19-3 i målskillnad. Men bakom siffrorna gömmer sig även en fotskada, ömmande ljumskar och lite annat smått och gott.
Semifinal mot tvåan i grupp två nämligen Harrie-Kävlinge FF. Även detta motstånd maldes ner och så blev det den väntade finalen. I grupp två hade BK Olympic dominerat och det var oantastligt de två bästa lagen i finalen.    

Det blev förlust i finalen efter en jämt och tuff, på gränsen till ful, match. Det märktes att det var två lag som verkligen ville vinna, mycket prestige och livliga diskussioner om både domslut och närkamper. Malmö FF tog ledningen med 1-0 efter en snabbt slagen frispark i mål av den notoriske målskytten Niklas Skoog. Olympic vände till 1-3 men i slutet kom Malmö FF tillbaka och reducerade till 2-3 och pressade på för en kvittering men utan framgång. Matchen slutade 2-3.

Att än en gång se Skoogs målskytte, Yngvessons löpningar, Jörgen Ohlssons grovjobbande, Wirmolas tuffhet, Palmers elegans, Prytz piruetter och Anders Anderssons passningar gjorde en MFF:are glad i själen.

Grupp 1
Dalby GIF – Malmö FF 2-5
Niklas Skoog 4
Erol Bekir 1

Malmö FF – Kvarnby IK 4-0
Niklas Skoog 2
Erol Bekir 1
Jörgen Ohlsson 1

Kyrkheddinge IF – Malmö FF 0-6
Erol Bekir 2
Jörgen Ohlsson 2
Niklas Skoog 1
Robert Prytz

Malmö FF – Bjärreds IF 3-1
Jörgen Ohlsson 1
Robert Prytz 1
Wilner Registre 1

Semifinal
Malmö FF – Harrie-Kävlinge FF 7-3
Niklas Skoog 3
Wilner Registre 2
Jörgen Ohlsson 1
Anders Palmér 1
 
Final
Malmö FF – BK Olympic 2-3
Niklas Skoog 2

 

 

/Patrik Jandelin