Filip Helander tecknar A-lagskontrakt

Publicerad 17 juli 2012

Ännu en talang från egna led har bevisat sin duglighet och idag tecknade Filip Helander sitt första A-lagskontrakt med MFF.

– Nu måste jag jobba vidare för att ta en plats i startelvan, säger en ödmjuk men glad Helander.

Kontraktet är på 3,5 år och gäller 2015 ut. Fostrad i klubben sedan 2007 vet Filip vad som krävs för att ta nästa steg.

– Det blir väl när Danne lägger av, skrattar han. Nej, men jag behöver utvecklas på många områden, kanske framförallt mitt passningsspel. Målet är att ta en plats i startevlan, men kanske inte redan detta året.

Annars började säsongen lovande för Helander med mycket spel.

– Höjdpunkterna är nog matcherna mot Celtic och Stavanger, där gick det riktigt bra. Sen kom matchen mot Häcken och efter det har det inte blivit mer.

Ett konstaterande som man kanske kan tro rymmer lite bitterhet?

– Nej inte alls. Jag är ung och kom så att säga sist in, då var det självklart att jag skulle kliva av. Och alla vet väl hur duktig Danne är? konstaterar Helander retoriskt. Det var jättekul att få spela så mycket under försäsongen, men det är segrarna i Allsvenskan som är viktigast, att vi är med i toppstriden.

Filip Helander är ännu en spelare från egna led som tar steget hela vägen upp till ett A-lagskontrakt. Själv pekar han på ett par olika anledningar till varför så många lyckas.

– Först och främst har vi duktiga tränare. Sen vill ju alla spela i MFF, vi får hit bra unga spelare hela tiden. Man får man spela i ett bra lag som vinner mycket, det är utvecklande, menar Helander.

På meritlistan har Filip även några landslagsuttagningar och han har gjort en junior- och två pojklandskamper.

– Klart att man vill spela i landslaget, men det kommer efterhand. Presterar man här kommer det så småningom. Det är bara att titta på U21-landslaget och alla MFFare där.

Att Filip har fötterna väl förankrade i jorden är ingen underdrift. Men vi hoppas han tillåter sig sväva ut lite grand idag, och fira sitt nya kontrakt.

Grattis Filip!