Femte raka för J och P16

Publicerad 19 maj 2008

Första poängtappet var ett par minuter bort mot Kristianstad igår, men så gjorde Bahrudin Atajic ett sent segermål för MFF:s P16-lag – som därmed i likhet med J-laget har inlett seriespelet med fem raka segrar.

Kristianstads FF P16 – Malmö FF P16
2 – 3

1-0 Besnik Rrustemaj
2-0 Nikola Petkovski
3-2 Bahrudin Atajic

Malmö FF J – IFK Norrköping J
4 – 1

1-0 Pontus Jansson
2-0 Muamet Asanovski
3-0 Muamet Asanovski
4-1 Alex Nilsson

Fem raka segrar, fem poängs ledning i tabellen och 15-4 i målskillnad – det ser onekligen ut som om MFF:s P16-lag 2008 tar vid precis där fjolårets makalöst framgångsrika upplaga slutade (med SM-guld efter noll tappade poäng i serien). Men tränare Anders Palmér poängterar att det siffrorna till trots inte gått lika lätt hittills i år.
– Det har varit rätt tuffare matcher i år, och det har faktiskt stått och vägt i alla. Men vi är ofta bra i slutet av matcherna. Vi hade lite lättare för att göra mål ifjol; i år får vi jobba hårdare för dem, och det behöver ju inte heller vara fel, säger Anders Palmér.

I matchen mot Kristianstad tog MFF ledningen med både 1- och 2-0, men KFF hämtade upp försprånget innan Bahrudin Atajic kunde sätta segermålet med bara några minuter kvar av matchen.
– Vi var det bättre laget och borde ha gjort både 3- och 4-0 tidigare i matchen. Men Kristianstad är ett av seriens bästa lag och svåra att möta borta. Dessutom hade flera av våra spelare spelat med Skåneboll dagen innan, och det märktes en del.
Det ska tilläggas att segern över Kristianstad var Anders Palmérs 35:e raka seger som P16-tränare!

Även MFF:s juniorer har inlett seriespelet med fem raka segrar, den senaste i lördags mot IFK Norrköping. Leif Enqvists manskap har inlett minst sagt stabilt, och Leif har till och med kunnat spara spelare för att matcha dem i U21-laget istället – så till exempel för Jasmin Sudic, Ruben Grönevik och Erdin Demir den senaste omgången. Även juniorerna leder sin tabell med fem poäng, därtill med den något vassare målkvoten 15-2.

Nästa seriematch för juniorerna är Mjällby borta på lördag och för P16 Rörsjöstaden ”borta” på Sorgenfri IP nästa onsdag den 28:e, avspark 18.00. Redan denna onsdag spelar dock P16 åttondelsfinal i DM, mot Mabi på plan 5 18.00 eller 18.30.

/Tobias Christoffersson
pt src=http://www.