Femårskontrakt för Alex Nilsson

Publicerad 22 december 2008

För två månader sedan fyllde han 16 år. Idag skrev Alex Nilsson under ett femårigt A-lagskontrakt med Malmö FF. Han blir därmed den yngsta spelaren i Malmö FF:s historia att teckna ett A-lagskontrakt. Hemsidan var naturligtvis på plats.

Alex Nilsson har avancerat fort sedan han 2006 kom till Malmö FF från Olympic. Via P16-, J- och U21-lag tog han i år steget upp i A-truppen och gjorde allsvensk debut som 15-åring borta mot IF Elfsborg på Borås Arena. Nu skriver han ett långt kontrakt med Malmö FF och ser fram emot att utvecklas ytterligare tillsammans med de mer etablerade spelarna.

Alex, du har precis undertecknat ett fem år långt kontrakt med Malmö FF. Hur känns det?
”Det känns skitbra. Det är verkligen kul!”

Du kom till Malmö FF från Olympic för två år sedan och har redan gjort allsvensk debut. Går det för snabbt?
”Det har gått väldigt snabbt men samtidigt känner jag att jag utvecklats enormt under den här tiden. Jag tänker fortsätta kämpa på och göra mitt bästa varje träning och match och jag ser fram emot att träna med de bästa spelarna i klubben. Jag både tror och hoppas att det innebär att jag kommer att utvecklas ytterligare.

Vad är du för typ av spelare
”Jag är en ganska snabb anfallare. Bra teknik och kan skjuta hyfsat bra med båda fötterna. Jag gör mycket mål! I ett 4-4-2 system fungerar jag bäst som en djupledsspelande anfallare.”

Utan några andra jämförelser så säger sig Agon Mehmeti vara en ”Inzaghi-typ” av anfallare men du är mer ”Wayne Rooney”?
”Ja mer Rooney än Inzaghi i alla fall, ha ha”

Du väljer att stanna i klubben. Var du inte lockad av att ge dig av utomlands som några andra unga spelare gjort?
”Jag trivs jättebra i MFF och vet att jag kommer att utvecklas här. Jag bor bra och har mina vänner här och allt flyter på bra. Nu kan jag koncentrera mig på fotbollen till hundra procent. Jag tror att flyttar man som ung så kan omställningen som nytt land, nytt språk och ny bostad ta mycket av koncentrationen som man kan använda till att bli en bättre fotbollsspelare istället. Statistiken säger också att man har större chans att lyckas om man stannar längre i Sverige. Varför skall jag då flytta?”

Lycka till Alex
”Tack så jättemycket och God Jul!

Roland Nilsson om Alex
”Alex Nilsson är en mycket talangfull spelare som vi hoppas kommer att fortsätta utvecklas i A-truppen. Han är en snabb och stark avslutare som vi kommer att få nytta av framöver.”

/Patrik Jandelin