Fem snabba frågor till Hugo Bolin

Publicerad 06 februari 2023 i Herr,Nyheter

I matchen mot Dallas fick han testa en ny position. Under lägret har en ny Hugo klivit fram och tagit för sig på träningarna. Men det är inte alltid lätt att vara yngst i laget.
– Det blir mycket att bära till och från träningarna och i förmiddags stod sängen på balkongen.

Hugo Bolin under får bära bollarna i Estepona.

Det är tydligen Hugo man ska heta om man är ung och lovande i Malmö FF just nu, eller?

Jo det är helt klart ett vinnande koncept. Vi ”Hugos” är väldigt drivna människor, så det är inte en slump att vi är två i laget just nu.

Ni delar hotellrum du och Hugo Larsson, har ni det snyggt och städat?

– Vi hade det fram tills lunch idag. När vi kom tillbaka från förmiddagsträningen hade någon varit inne i vårt rum och, ja vad ska jag säga, vänt upp och ner på allt. Ingenting saknas, vad jag vet, men sängen stod på balkongen och allt var kaos.

– Det är tydligen något man får stå ut med när man är ung och är med första gången så det är bara att ta. Annars är det mycket att bära till och från träningarna när man är yngst i laget.

Under lägrets första vecka lovordades du av Henrik Rydström och i träningsmatchen mot Dallas var du en av dem som fick spela mest av alla. Hur tycker du själv att det går för dig?

– Jag tycker det går bra. Det är otroligt roligt att vara här och jag vet att jag är här för att jag gjort mig förtjänt av det. Det jag lärde mig mest från att vara utlånad till Olympic förra året var nog att spela seniorfotboll. Det har jag stor nytta av nu. Steget upp till A-laget är stort, men föra året gav mig tempot och fysiken som annars kan vara svårt att anpassa sig till. Så jag känner mig både mogen i mitt spel och redo att utmana om en plats.

@malmo_ff

1, 2 eller 3? 🫣 #malmöff #mff #allsvenskan

♬ original sound – Josef

Hugo Bolins tunnel blev snabbt en favorit på TikTok.

Du fick spela på två olika positioner i fredags, vilken tycker du själv är din rätta position?

–Jag tycker själv att jag har mina spetskvaliteter i det offensiva spelet och sen är väl mittfältet min position. Så att kliva ner i en med defensiv balansroll som jag gjorde mot Dallas är inget jag är van vid. Men det var kul!

Du gjorde nio mål i division 1 förra säsongen, men enligt statistiken så stannade det på åtta. Vad hände med sista målet?

– Jag vet inte, domaren tyckte väl att det var självmål eller nåt. Det var sista seriematchen, vi vann med 4–3, jag gjorde hattrick. Det var en galen match. Alla var glada och gladast var nog jag, man gör ju inte hattrick varje dag liksom. Kommer hem och upptäcker att jag inte fått sista målet.

– Jag gör en skottfint och drar i väg ett distansskott med vänstern. Den touchar lite grann på hälen på försvararen och går in. Det var ju inte så att bollen hade gått till hörnflaggan annars. Så jo jag gjorde nio mål, och ett hattrick i sista matchen. Kan de ändra det nu eller?

huvudpartners

officiella partners