Fem snabba frågor till Anton Tinnerholm

Publicerad 01 februari 2023 i Herr,Nyheter

Anton Tinnerholm svarar på frågor om presspel, tvåmålsspel och kortspel efter onsdagens träning i Estepona.

Hur gick det för ditt lag i tvåmålsspelet på träningen?

– Det blev vinst. Det var ett lite för bra lag för att förlora idag.

Det vinnande laget. Foto: Alf Westerberg

Det var mycket fokus på presspel idag. Hur var träningen?

– Henke säger att det var en lugn träning. Men jag tycker vi kör på rätt bra ändå. Vi var inte helt nöjda med pressen mot Nordsjälland. Vi har kollat mycket video på hur vi ska ligga. Huvudsaken är att vi får till det ute på plan.

– Vi gnuggar på det idag och hela veckan. Förhoppningsvis ser det bättre ut i matchen på fredag. Det gäller att lära känna varandra och hitta triggers när vi ska gå. Det är en viktig del i vårt spel. Vi vill inte att motståndaren ska kunna ha bollen så mycket, utan vi vill äga bollen.

Vilken roll har högerbacken i Henrik Rydströms presspel?

– Man har lite olika roller. Om vi ska ligga högt så kan jag pressa ytterbacken. Om vi ligger lite lägre så får man ta en ytter. Det viktigaste är att man kommunicerar med varandra. Och sorterar ut motståndarna. Det är sällan att man bara kan ta en gubbe och följa. I år måste vi ta ansvar för laget. Vi kan inte bara gå till oss själva.

Match mot FC Dallas på fredag. Vad kan du berätta om dem?

– Det är ett lag som gick till kvartsfinal förra året i MLS, tror jag. Jag tror de har två spelare som var med i VM nu. Sen spelade de med landslaget här nyligen så jag vet inte om de kommer spela på fredag. Men det är ett vasst lag som har snabba omställningar och alltid är jobbiga att möta.

– I USA var det ruggigt jobbigt att möta dem borta i Texas när det var 40 grader. Då hade man inte mycket att säga till om. Det är lite skönare nu på fredag.

Vem vinner i kortspelet på hotellrummet?

– Min fru kallar det gubbgänget. Det är jag, AC, Johan och Oscar som spelar. Just nu ser det inte bra ut men det är många dagar kvar så jag hinner vända på det.

huvudpartners

officiella partners