”Fantastiskt dejligt”

Publicerad 09 april 2006

Det tycker Ulrich Vinzents när han får höra att han överlägset vann hemsidans webbfråga om bäste spelare mot Häcken.

Lite drygt 3400 röstade. Av dem tyckte hela 40 procent att Ulrich Vinzents var bäste blå man på plan i den allsvenska premiären mot Häcken. Väl distanserad tvåa Afonso med 23 procent av rösterna, följd av Behrang Safari på drygt 7 och Daniel Andersson på 5 och en halv. Ulrich Vinzents meddelades den glada nyheten i bilen på väg hem från söndagens träning.

Grattis! Hur känns det?
– Fantastiskt dejligt! Och direkt efter ens första match, och första match i allsvenskan.!

Är du nöjd med din första tid i MFF?
– Det är alltid speciellt att komma till en ny klubb och möta nya spelare, men jag tycker att opstarten har varit rigtig god i år. Samarbetet i laget är bra, och jag hoppas att vi kan fortsätta utveckla det.

Hur upplevde du stämningen på din nya hemmaplan Malmö Stadion?
– Jag tycker vi fick ett fantastiskt mottagande och ett fantastiskt stöd genom hela matchen -trots att vi låg under med 1-0 in i andra halvlek. Publiken trodde verkligen vi på att vi kunde vinna under alla 90 minuterna.
Ulrich berättar att han från OB är van vid sju åttan tusen åskådare på matcherna – så det är klart att det är lite skillnad.

Skiljer sig din roll i laget från den du hade i OB?
– Ja, i OB spelade vi 4-4-2 och i Malmö spelar vi 4-3-3, med tre centrala mittfältare. Det ger mig mer utrymme att gå fram på kanten – och precis så vill jag ha det.

I vintras blev Ulrich Vinzents med på Ligalandsholdets turné i fjärran österled. Och elaka danskar brukar ju säga att Asien börjar i Malmö… så, du är inte rädd att bli bortglömd i Allsvenskan?
– Nej, inte alls. Jag spelar i ett av topplagen, och då är det ingen fara.

Ulrich Vinzents bor i Köpenhamn, vilket han gjorde också under tiden i OB. På köpet har han fått kortare restid och en pendlarkamrat.
– Till Odense var det 1, 5 timme på varje håll, till Malmö bara en halvtimme. Jag och Jesper Bech åker tillsammans.

Vad tror du om matchen imorgon?
– Nu känner jag inte till Örgryte – men med den trupp vi har så ska vi ta tre poäng, särskilt som vi inte gjorde det i måndags mot Häcken.

Det låter bra, igen grattis!

/Tobias Christoffersson