F17: Alice Magnusson inför SM-kvartsfinalen

Publicerad 21 oktober 2022 i Nyheter,Ungdom

Efter 3–1 mot Eskilsminne IF väntar nu Södra Sandby i SM-kvartsfinalen för F17. En tuff match, spår lagkaptenen Alice Magnusson om söndagens match.

Alice Magnusson (till höger) under en träning med damlaget i våras.

SM-slutspelet är i full gång för F17. Eskilsminne IF besegrades i åttondelsfinalen – nu är det ny match och den här gången heter motståndaren Södra Sandby IF, som i förra omgången vann mot BK Häcken med 4—0.

– Vi är taggade och vet att vi kan spela fin fotboll tillsammans. Det är ett duktigt lag vi möter, men vi har en positiv inställning och har både förhoppningar och förväntningar på att vinna och gå vidare i slutspelet, säger Alice Magnusson, lagkapten och mittback i F17.

När lagen möttes under tidiga delen av höstsäsongen vann Södra Sandby med 5–3. Nu är MFF ute efter revansch.

– Vi var inte på topp den matchen, men nu har det gått några veckor och vi har slipat på flera detaljer sedan dess, säger Magnusson, som inte hymlar med matchens betydelse.

– Det är jättestort, det är detta vi siktat efter hela säsongen. Att gå vidare och förhoppningsvis gå ännu längre i SM är vårt mål. Det kommer bli tufft och kräver mycket av oss, men det är detta vi vill och tror på.

Med lagkaptensbindeln runt armen leder Alice sitt lag ut på Södra Sandby IP klockan halv tolv på söndag.

– Att få vara lagkapten betyder mycket. Samtidigt hjälper vi varandra och jag brukar säga att alla i laget är en form av lagkapten, även om det är jag som bär bindeln. Det är en stolthet att spela för Malmö FF, dessutom har vi bra sammanhållning och är ett härlig gäng, säger Alice Magnusson, som kom till MFF från Åkarps IF för tre år sedan.

SM-kvartsfinal

Södra Sandby IF – Malmö FF
Söndag 23 oktober, kl 11:30
Södra Sandby IP

huvudpartners

officiella partners